fbpx

A fejlődés útján Székelyvarság

Megtartotta évértékelő ünnepségét január 19-én Székelyvarság önkormányzata és az RMDSZ helyi szervezete, a találkozón Tamás Ernő polgármester és Pál Lajos alpolgármester mellett jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Sándor Barna megyei tanácsos és Bányai Gábor magyarországi országgyűlési képviselő is. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a község jól fejlődik az erős községvezetésnek és a szorgalmas embereknek köszönhetően, és ha az elkövetkező időszak is legalább olyan sikeres lesz, mint az elmúlt időszak, a fejlesztések tovább folytatódnak.

Bányai Gábor segítségéről és Magyarország partnerségéről biztosította a jelenlevőket a hasznos együttműködések érdekében.

A varságiaknak nagyon jó barátaik vannak Magyarországon, jó az együttműködés több magyarországi politikussal is, ennek pedig megvan az eredménye, fogalmazott Borboly Csaba. Meggyőződésének adott hangot, hogy a megújult udvarhelyszéki RMDSZ-nek továbbra is fontos lesz Varság, és megkapja a község a megfelelő segítséget. Nagy kihívásként elevenítette fel a varsági út ügyét, de az előrehaladás érdekében megkapta a közös hangnemet a helyi önkormányzat és a megyei tanács. Felhívta a figyelmet az idei választások fontosságára az erős politikai képviselet érdekében, példaként állítva azokat az elfogadott vagy folyamatban levő törvénymódosításokat, amelyek a hegyvidéknek vagy a szimbólumok használatának kedveznek.

Székelyvarságnak jó kapcsolata van a többi településsel, a szorgalmas munkának köszönhető fejlődése más községek számára is példaértékű lehet, mondta Sándor Barna.

Tamás Ernő polgármester a helyi önkormányzat és a megyei tanács közötti számos együttműködést, valamint a magyarországi partnerek segítségét méltatta, amely a közösség javát szolgálta. Színes kulturális élettel rendelkezik a község, a közösségépítés érdekében sokat tesz az egyház és az iskola, és remélik, egyre többen telepednek le Varságon.

Csíkszereda, 2019. január 19.

 714 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás