fbpx

A határozottság és a jó együttműködések biztosítják a fejlődést

Az elmúlt év megvalósításairól, az idei év, illetve a közép és hosszú távú tervekről tartottak falugyűlést Madéfalván január 20-án. A találkozóra meghívást kapott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, de jelen volt Szentes Antal megyei tanácsos is.

Madéfalva községet jellemzi az erő és a határozottság, illetve a szövetségesek keresése. Ezek a jellemvonások nagyon sok fejlődési lehetőséget biztosítottak, mint az utak javítása, a kultúrotthon és egyéb projektek befejezése, valamint biztosítja az elkezdett beruházások továbbvitelét, mondta felszólalásában Borboly Csaba. Megyei és országos szinten is odafigyelnek a községre, illetve részesülnek Magyarország Kormánya hathatós segítségében, mindez annak köszönhető, mert látszik az összefogott, jó hangulatú munka, vélekedett a megyeelnök. Az elkövetkező időszak is nagy kihívásokat állít mindannyiuk elé, legyen szó mezőgazdaságról, iparról, a Hargita-hegységben rejlő lehetőségek kihasználásáról és egy sor más területről, mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke.

De az intézmények és a civil szervezetek együttműködése erőt mutat fel, és ennek köszönhetően lehet bizakodni a jövőben, tette hozzá. Madéfalvát úgynevezett húzó községnek nevezte, és Szentes Antal megyei tanácsossal együtt a megyei tanács további támogatásáról biztosította a községet, legyen szó egyháztámogatásról, civil szervezetekről és egyéb anyagi segítségről.

Csibi József polgármester a közös gondolkodás és tervezés megfelelő színhelyének értékelte a hasonló találkozókat. Úgy vélekedett, számos kéréssel fognak a megyei tanácshoz fordulni, és bíznak a testület segítségében.

Csíkszereda, 2019. január 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.