fbpx

A fogyasztóvédelemnél tett hivatalos panaszok mentén lehet szerződést bontani a péktermékeket szállító céggel

Hargita Megye Tanácsa felhívja a figyelmet, hogy legalább két, a fogyasztóvédelemnél tett panasz esetén van eszköz elindítani a szerződésbontási folyamatot a tej-kifli programban. Mint ismeretes január 9-én a megyei tanács a székelytermék védjeggyel is rendelkező, csíkszeredai székhelyű Harmopán Rt.-t bízta meg a péktermékek szállításával csíkszeredai, székelyudvarhelyi, ditrói, remetei és gyergyószárhegyi tanintézetek számára. Korábban Hargita Megye Tanácsa többször felhívta a tanintézetek és a szülők figyelmét, hogy, amennyiben a leszállított termékek minősége kifogásolható azt jelentsék a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnél.

Mint írtuk, a szerződésbontásra azt követően kerülhetett sor miután a három kistérségből (lot), amelyekben a fent említett tanintézetek szerepelnek, két-két panasz is megfogalmazódott a péktermékekre vonatkozóan a fogyasztóvédelem fele.

Hargita Megye Tanácsa felkéri a szülőket és tanintézetek vezetőit, hogy a napokban elindított aláírásgyűjtés mellett a kifogásolható minőségű termékeket még aznap juttassák el a fogyasztóvédelemhez, az állategészségügyhöz, vagy a közegészségügyhöz a bejelentő nevével, címével és aláírásával együtt. Vagy amennyiben ez nem lehetséges írásban kérjék a fent említett szakszerveket, hogy a helyszínen ellenőrizzék a termékeket, akik majd jegyzőkönyvbe veszik az eseteket. Ez fontos, hiszen két hivatalos panasz esetén lehet elindítani a szerződésbontási folyamatot.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelten kéri a szülőket és tanintézetek vezetőit, hogy ezt tartsák szem előtt, hiszen önmagában az aláírásgyűjtés nem fog eredménnyel járni. – Nem elég aláírást gyűjteni. Nem elég Facebookra kiírnunk a panaszunkat. Akkor tudunk lépni, ha a panaszt az illetékes szakszervek fele is közöljük, még aznap, ahogy rossz kiflit szállít le a cég. A szakszervek pedig kiszállnak a helyszínre és jegyzőkönyvbe veszik az esetet, ezzel alátámasztva panaszt. Minimum két, a szakszervek által is jegyzőkönyvbe vett panasz mentén tudjuk elindítani a szerződésbontást – hangsúlyozta Borboly Csaba, kiemelve, hogy a szülők a tanintézetek segítségét is kérjék ez ügyben.

A Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség elérhetőségei:

0266-311702

reclamatii.harghita@anpc.ro

Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság:

0266-211609

office-harghita@ansvsa.ro

Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság:

0266-324483

dspj.harghita@aspharghita.ro

A Harmopánnal kötött szerződésről készült videófelvételek az alábbi hivatkozásokon tekinthetőek meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1142763365896889/

https://www.facebook.com/HargitaStudio/videos/2165569573695310/

A tej-kifli program kapcsán megjelent korábbi közleményeink az alábbi linken olvashatóak:

https://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Csíkszereda, 2019. január 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.