fbpx

A felcsíki önkéntes tűzoltók versenyeztek Csíkdánfalván

A Felcsíki Kistérségi Társulás a tűzoltó vándorkupa idei harmadik fordulóját szervezte meg Csíkdánfalván a Kubik gödörben október 19-én, szombaton. A esemény nyitómozzanataként Pop Gheorghe tűzoltóezredes, az ISU Oltul parancsnoka köszöntötte a résztvevő települések önkéntes tűzoltóit, akiknek megköszönte a munkáját, és megemlítette azokat a tűzeseteket, amikor a segítségükkel nagyobb katasztrófát előztek meg a hivatásos tűzoltók. A parancsnok köszöntőbeszéde végén sok sikert kívánt a hamarosan kezdődő versenyhez.

A megnyitót felvonulás követte a vendéglátó községben. A megmérettetések délben kezdődtek a Kubik gödörben. A résztvevők teljes tűzoltó-felszerelésben, tömlőkkel a kezükben bizonyították ügyességüket és gyorsaságukat háromféle versenyszámban. A staféta jellegű játékban 4–4 versenyző törekedett arra, hogy a leggyorsabb legyen, az egyéni versenyszámokban minden csapatból 2–2 versenyző próbálta a tömlőket minél gyorsabban összecsatolni miközben falat kellett másszon, vagy keskeny gerendán kellett végigszaladjon. A harmadik, úgynevezett nagyszerelés nevű próbán a tűzoltóautótól a jelképes tűzhöz kellett minél hamarabb eljuttatni a vizet.

A rendezvényen jelen volt és díjakat adott át a győztes csapatoknak Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Becze István és Szentes Antal megyei tanácsos.

– Fontos számunkra, hogy megvédjük javainkat, éppen ezért dicséretes az önök tevékenysége és önkéntes hozzáállása. Ebben szeretné továbbra is bátorítani önöket a megyei tanács. Ezért az intézmény idén az önkéntes tűzoltó egyesületeknek szóló pályázat formájában a tavaszi és az őszi kiíráson összesen 100 ezer lejjel járul hozzá az önök áldozatos munkájához – mondta a megyei tanács elnöke.

Szentes Antal megyei tanácsos arra biztatta a jelenlévő csapatokat, hogy hozzanak létre hivatalosan bejegyzett egyesületeket és pályázzanak a következő kiíráson, mivel idén Csík térségéből kevés pályázatot nyújtottak be a megyei tanácshoz.

A csíkdánfalvi vándorkupát a madéfalvi önkéntes tűzoltó csapat nyerte, második helyezett Csíkkarcfalva, harmadik helyezett Csíkszentdomokos.

Csíkszereda, 2013. október 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.