fbpx

A gyerekek rajztehetségének kibontakozása a cél

Hargita Megye Tanácsa október elején hirdette meg az „Itt van az ősz, itt van újra!” című rajzpályázatot, amelyre minden várakozást felülmúlva, több mint kétezer rajz érkezett be. A zsűri által korosztályonként kiválasztott legszebb kétszáz rajzból nyílt kiállítás november 24-én, pénteken délelőtt a csíkszeredai megyeháza földszinti kiállítóterében, ahol díjazták a legjobbnak ítélt munkák készítőit.

A kiállításmegnyitón házigazdaként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a szép számban megjelent gyerekeket, szüleiket és az őket elkísérő pedagógusokat.

– Az időszakos rajzpályázatainkra egyre többen csatlakoznak be, és ennek nagyon örvendünk. 2018-at az ifjúság évének szenteli a megyei tanács, ezért még nagyobb teret fogunk adni a megmutatkozásra – mondta el Borboly Csaba, aki köszönetét fejezte ki a tanintézeteknek, pedagógusoknak, hogy biztatják és bátorítják a gyerekeket tehetségük kibontakozásában.

Rajzkiallitas2

A rajzpályázat szervezői részéről Iochom Zsolt elmondta, Hargita megye 55 településének 82 tanintézete csatlakozott a felhíváshoz, de érkeztek rajzok Kovászna, Maros sőt még Bihar megyéből is, összesen 2084 gyerekmunka.

A zsűrizés viszont nem volt „gyerekmunka”, erről és az értékelésnél figyelembe vett kritériumokról Fülöp József képzőművész, a zsűri elnöke beszélt a jelenlévőknek.

A beérkezett munkákat négy kategóriában értékelte a zsűri, első, második és harmadik helyezést ítélve oda: előkészítő – I. és II. osztály; III-IV. osztály; V-VI. osztály; VII-VIII. osztálynak megfelelő életkorok. Továbbá a Facebook-oldalon közönségszavazásra bocsátották a rajzokat, itt is díjazták a három legtöbb szavazatot kapott alkotást.

Rajzkiallitas3

– A díjazottak és a kiállításra kerülő rajzok készítőinek listája itt tekinthető meg:

https://drive.google.com/open?id=1pTA5KArty1apc8GVw8_JnICnHTaem7T1

– Képek a kiállításmegnyitóról és a díjak átadásáról:

https://www.facebook.com/hargitamegye/posts/1776485765708487

– A beküldött 2084 rajz az alábbi albumokban nézhető végig:

A téli rajzpályázat középpontjában a karácsony

Decemberben újabb rajzpályázatra hívjuk az alkotni vágyó gyerekeket, a karácsonyt, a téli ünnepeket, a családban megélt pillanatokat örökíthetik meg. A felhívást eljuttatjuk majd megyénk tanintézményei számára, valamint közzé tesszük a közösségi oldalunkon is: https://www.facebook.com/pg/hargitamegye

Csíkszereda, 2017. november 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.