fbpx

A téli karbantartásra beérkezett ajánlatok újraértékelését kérik

A téli karbantartásokra beérkezett ajánlatok újraértékelését kéri az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa (CNSC) a tizennégy kistérség (lot) esetében, amelyre óvást nyújtottak be. A beérkezett ajánlatok újraértékelését kérte Hargita Megye Tanácsától, amelyre tíz nap áll rendelkezésére. A megyei tanács illetékes kollégái a napokban igyekeznek ezt megtenni, hogy haladjon a téli karbantartások ügye. Mint ismeretes 21 kistérségre írták ki a téli karbantartások közbeszerzését, amelyből 14-et megóvott egy cég, további hétre már megkötötték a szerződést.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke továbbra is elfogadhatatlannak tartja a bürokratikus rendszert. Mint mondta, májusban elindítottak a procedúrát, az eredmények kihirdetését követően az október közepén benyújtott óvásra az országos tanács döntése csak most született meg.

Amíg a procedúra lezárul a megyei tanács sürgősségi esetekben (havazásra kiadott sárga, narancs, illetve vörös figyelmeztető jelzések esetén) szerződéseket köthet. Ugyanakkor a megyei tanács traktora is állandó készenlétben áll.

Csíkszereda, 2017. november 24.

 591 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás