fbpx

A gyergyói hokipályás aláírásgyűjtés margójára

Az imént értesültem arról, hogy aláírást gyűjtenek szülővárosomban, Gyergyószentmiklóson azért, hogy a megyei tanács belefoglalja az idei költségvetésébe a helyi jégpálya felújításához szükséges 90%-os részt.

Nem tudom, kik az értelmi szerzői ezen „nemes és bátor” gesztusnak, de csak gratulálni tudnék hozzá, ha nem jutna eszembe az, hogy valójában egy olyan dologért folyik az aláírásgyűjtés, amit megígért a megyei tanács, amiben megállapodtunk Mezei polgármester úrral, az egész városi tanáccsal. Tehát úgymond nyitott kapukat döngetnek, ami fölösleges, mert meg van ígérve, és meglesz.

 És én azt mondom, hogy olyasmire, ami sínen van, felesleges gyűjteni az aláírást, felesleges ezért zaklatni a polgárokat, de ha már valaki mindenáron aláírást akar gyűjteni, annak azt javaslom, vegye kézbe Románia Hivatalos Közlönyét, nyissa ki mondjuk a gazda- és kisvállalkozás-nyúzó adóváltoztatásokra vonatkozó résznél, és talál szép számban olyat, amiért lehet gyűjteni aláírást, lehet tiltakozni. Hasznosabb időtöltés ez, mint olyan dologért demonstrálni, ami sínen van.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.