fbpx

A kolléga pártot cserélt

Olvasom, hogy a szomszéd megye tanácselnöke ellenzékbe vonul, hogy majd megint kormánypártba kerülhessen. Nem először teszi.

Azt írja a cikk, hogy negyedszer vált pártot. Hiába, na, folyamatosan kormányon lenni két módon lehetséges Romániában: vagy úgy, mint a kolléga, tehát cserélgeted a pártodat folyamatosan, vagy úgy, hogy belépsz az RMDSZ-be. Természetesen vannak sokan, akik most dörzsölik a markukat, hogy a sok kiugrástól öszeomlik a PDL, és ennek következtében az USL abszolút többéget szerez. És akkor, ahogy Ponta meg Antonescu ígéri, ősszel az RMDSZ ellenzékbe kerül. De megint csalódni fognak, ugyanis minél jobban meghaladja az USL az 50 százalékot, annál nagyobb az esélye az összeveszésnek a PSD és a PNL között, és ilyenkor az RMDSZ-re mint döntőbíróra mindig szükség van. És hamarosan államelnöki választás is lesz, ahol a győzelem néhány tízezer szavazaton szokott múlni. Szóval van adu a kezünkben. Ez axióma a román pártpolitikában, tudja azt mindenki. A román politikai pártok – szemben egyes tájékozatlan magyarországi politikusokkal – nagyon jól tudják, hogy érdemes jóban lenni az RMDSZ-szel, mert ki tudja, mit hoz a holnap.

Utóiratként megjegyzem, hogy ez az a kolléga, aki egy megyetáblával el akarta foglalni a Békás-szorost néhány éve, de szorgos kezek szépen lefűrészelték a megyetáblát. A szoros elfoglalása nem sikerült, és igazunkat bíróságon védjük meg.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.