fbpx

A közbiztonság garantálásában partnerek az önkéntes tűzoltók

A hétvégén első alkalommal szervezett Tűzoltó Napokat a máréfalvi Forrás Önkéntes Tűzoltó Egyesület a helyi sportpályán. Hargita Megye Tanácsának önkéntes tűzoltó egyesületek támogatási programján sikeresen pályázott a máréfalvi Forrás Önkéntes Tűzoltó Egyesület, így a pályázatnak köszönhetően két védőruhával sikerült bővíteni a máréfalvi tűzoltó szertár felszereléseit. Ezek ünnepélyes átadására a rendezvény keretében került sor. A két napos ünnepségre kilátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bíró Barna Botond alelnök is.

Bíró Barna Botond, a megyei tanács Udvarhely-térségi alelnöke gyermekkori emlékét idézte fel a jelenlévőkkel, régen kis tábla jelezte a falvakban azokat a házakat, ahol az önkéntes tűzoltók laktak. Régen is aktív közösség jellemezte a térséget és ez átöröklődött az utánuk jövő nemzedékekre is.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök gratulált Kovács Imre, Máréfalva polgármesterének, hisz az utóbbi időben megerősödött az önkéntes tűzoltóság Máréfalván.

DSC_0636

– Azt látom, hogy elhívatott, a közösségért tenni akaró emberekkel erősítette meg az önkéntes tűzoltóságot a polgármester, amihez gratulálok. A megyei tanácsnak az a feladata és azt vállalta fel, hogy az életüket kockáztató önkéntes tűzoltók védelmét maximálisan tudja szavatolni. Az önkéntes tűzoltóink oda mennek, ahonnan más elfut – méltatta az áldozatvállalásukat Borboly Csaba.

Beszédében rámutatott arra is, hogy az önkéntes tűzoltók családjainak kell garantálják, hogy épségben fog hazatérni a falustársán segítő önkéntes tűzoltó.

– Ennek érdekében fokozatosan növeljük a támogatási összegeket, és azon települések esetében, akik igényelnek eszköztárak bővítésére forrást a polgármesteri hivatalon keresztül is nyújtunk támogatást. Máréfalva jó példa, hisz nemcsak a helyi egyesület sikeres pályázatáról beszélhetünk, hanem a hivatalon keresztül is támogatjuk az önkéntes tűzoltókat – fogalmazott a megyeelnök, akinek megítélése szerint a közbiztonság ügyében egyre nagyobb szerepet töltenek be.

– Székelyföldön a közbiztonságot kell garantálni, ebben partnerek a helyi önkéntes tűzoltók – mutatott rá Borboly Csaba.

A helyszínen készült felvétel:

Csíkszereda, 2017. július 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.