fbpx

A nyikómalomfalvi öltöző etalon lehet a megye számára

Farkaslaka községben a talentumokat nem elásták, hanem azzal gazdálkodnak és a község fejlődésében jól látszik a közös gondolkodás eredményessége – mondta Borboly Csaba megyeitanács-elnök vasárnap, július 30-én Nyikómalomfalván, ahol a falunapok részeként adták át a focipálya öltözőjét. Hargita Megye Tanácsa az elmúlt két évben összesen 219 000 lejjel járult hozza a megye legkorszerűbbnek tartott öltözőjének kialakításához.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök köszöntőjében gratulált a község vezetőinek, a helyi RMDSZ-nek és a faluközösségek minden tagjának, akik „kalákásan” fejlesztik a települést.

– Ez az újabb fejlesztés dicséri Malomfalva közösségét, de dicséri Farkaslaka községet is. Számomra is erőt ad és visszaigazolást, hogy lehet és érdemes dolgozni! – fogalmazott Borboly Csaba.

A megyeelnök szerint ez az öltöző akár egy példaértékű ügyként is kezelhető, amelyet megyeszinten jó példaként fog népszerűsíteni.

– Jó volna, ha megyénk többi településén is élnének a lehetőséggel, hasonló öltözők kialakításával. Hargita megye sportéletére figyelmet fordítunk, a szülőket is arra biztatom, hogy támogassák gyerekeiket. A sport közösségi életre nevel, fiatalon megtanulják, hogy össze kell dolgozni és csapatban lehet jó eredményt elérni – hangsúlyozta beszédében.

Az öltözőt a megyeelnök élő bejelentkezésében is bemutatta, a videó megtekinthető a következő linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/vb.215328865181171/1342158682498178/?type=3&theater

Csíkszereda, 2017. július 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.