fbpx

A közösség ereje a közösségi oldalon

Az együttműködésnek van eredménye, a gyűlölködésnek, trágárkodásnak nincs helye!

Hiszem és tapasztalom, hogy a Facebook, a közösségi oldal számos esetben pozitív eszköz tud lenni a #párbeszédre és egy-egy probléma megoldására. Ugyan a Facebook-ot sokan szórakozásra használják, én leginkább munkaeszközként. Informálunk, de ami a legfontosabb, hogy a helyi közösségekkel ezen keresztül élő kapcsolat valósul meg, amely révén együtt tudunk dolgozni annak érdekében, hogy a települések fejlődjenek. Ezt jól tudják azok, akikkel már kimozdítottunk egy-egy ügyet a holtpontról, vagy új kezdeményezéseket indítottunk el (lásd: Konzultáció Borboly Csabával.)

Ezt a munkát azonban sokszor nehezítik a „kommenthuszárok“, akik valamilyen oknál fogva a gyűlöletkeltésben élik ki magukat, nem tántorítva el őket a trágárkodás sem. Ezt mélységesen elítélem és szomorúnak tartom. Naponta több százan, esetenként több ezren követik közösségi oldalaimat, köztük sok #fiatal. Ezen fiatalokért dolgozok kollégáimmal nap mint nap, ehhez keresünk minden területen partnereket. Azonban az említett gyűlölködés és trágárkodás mindezt visszahúzza. Az úgy nevezett turáni átok azt kell, hogy mondjuk, nem kerüli el a Facebook-ot sem. Nem szabad engednünk, hogy az elkövetkező generáció ezzel a szennyel, gyűlölködéssel, trágár beszéddel találkozzon, amikor az #együttműködés a közös gondolkodás kellene segítse, hogy #településeink, #közösségeink fejlődjenek (pl: tej-kifli témában), hogy ezen közösségeket, akár az #utak (megyei utak) menténk össze tudjuk kötni.

Hinniük kell abban, hogy vannak közéleti szereplők, akik civilizáltan tudnak beszélgetni az emberekkel, és közösen problémákat oldhatnak meg.

Akik ezt nem veszik figyelembe és továbbra is nyomdafestéket nem tűrő, trágár megjegyzést tesznek, azokat az oldalaimról törölni fogom. Jogom van eldönteni, kivel szeretnék beszélgetni, és határozottan kijelentem, hogy a mocskolódó, gyűlölködő emberekre nem fogom pazarolni az időmet. Bízom benne ugyanakkor, hogy ezen írásommal több partnerre találok, akikkel együtt tudunk gondolkodni és előre menni. Ilyen partnerekre az évek során már találkoztam az @Udvarhelyszeki Kozlekedesi INFO, @Csíki közlekedési infó és @Gyergyószék Közlekedési Infó csoportokban, hiszen több bejegyzést jómagam is megosztok, hogy minél szélesebb körben tájékoztatni tudjuk a helyieket egy-egy munkálat közbeszereztetéséről, indításáról, vagy a tervek konzultálásáról, hogy azok a lehető legtökéletesebben sikerüljenek, belefoglalva a helyiek meglátásait, így a kivitelezés gördülékenyen haladhat.

Ismét gratulálok a közlekedési info csoport adminisztrátorainak a létrehozott csoportokhoz, és bízom benne, közösen tudunk további ügyeket megoldani.

Facebook-oldalaim használati szabályzata alább olvasható:

https://www.borbolycsaba.ro/fb-szabalyzat/

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.