fbpx

A lakosság biztonsága érdekében együttműködik Hargita Megye Tanácsa a helyi tűzoltó-alakulatokkal

A zavartalan közúti forgalom és a lakosság biztonsága érdekében együttműködik Hargita Megye Tanácsa a helyi tűzoltó-alakulatokkal, döntött Hargita Megye Tanácsa idei első tanácsülésén. Tovább folytatják a térségek összekötését a megyében, a Balánbányát Gyergyószentmiklóssal összekötő útszakasz gyergyói része aszfaltozásának dokumentációjára is rábólintott a testület. Ion Proca prefektus, korábbi megyei tanácsos helyét Dobrean Teodor Constantin veszi át a testületben, az új tanácstag a január 30-i, csíkszentimrei kihelyezett ülésen letette az esküt.

A tanácsülést Borboly Csaba elnök nyitotta meg, aki reményét fejezte ki, hogy idén is eredményesen fog dolgozni a testület. Az új tanácstagot üdvözölte a megyeelnök mellett Ion Proca és Barti Tihamér alelnök is, akik bizalmuknak adtak hangot, hogy Dobrean Teodor Constantin eddigi tapasztalatai révén segíti a testület tevékenységét, és jó munkát kívántak neki.

A megyei tanácsot üdvözölte Kencse Előd polgármester, aki röviden bemutatta a községet. Mint ismertette, a megyei és a helyi önkormányzat célja is az, hogy tegyenek a közösségért. A jó együttműködésnek köszönhetően, a megyei tanács támogatásával megújult a kultúrotthon, az iskola épülete, új óvoda épült, illetve egy régi terv is megvalósult, az Olt-híd kivitelezése. Terveik között szerepel a Henter kúria megmentése, amely nemcsak a község, hanem a térség számára is fontos, valamint a büdösfürdői kezelőközpont kiépítése.

A napirendi pontok között a testület megszavazta a megyei tanács együttműködését a helyi tűzoltó-alakulatokkal a gyors beavatkozások érdekében katasztrófa vagy a közúti forgalom akadályozása esetén.

– Hargita megye hegyvidékén télen a havazás, nyáron az árvizek okoznak fennakadást a közúti forgalomban, és ilyenkor gyors közbelépésre van szükség. Ezek megoldására társultunk mai döntésünk alapján a tűzoltó-alakulatokkal, amelyeket felszerelünk a bevetéshez szükséges eszközökkel. Közösen tesszük gördülékenyebbé a forgalmat, és odafigyelünk a lakosság biztonságára. Ez a fajta együttműködés talán egyedülálló az országban – nyilatkozta a döntés kapcsán Borboly Csaba.

Folytatódik az útépítés Hargita megyében, a tanács elfogadta a Balánbánya és Gyergyószentmiklós közötti útszakasz gyergyói része aszfaltozására vonatkozó dokumentációt. Az útvonal jelenleg kövezett úton járható.

– Bízom benne, hogy az elkövetkező 4-5 évben elérjük, hogy Csíkszereda– Balánbánya–Gyergyószentmiklós között megnyitunk egy turisztikai útvonalat – mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyei tanács átadott egy haszongépjárművet használatba Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának, ezzel segítve a csíki csapat munkáját. Továbbá megszavazták a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság projektjét, amely családi típusú házak létrehozására vonatkozik.

Csíkszentimre, 2020. január 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.