fbpx

A magyarság ügyében nagy szerepük van a csíkiaknak

– Fontos, hogy a csíkiaknak is szavuk legyen a törvényhozásban, ezért bízom benne, hogy ez alkalommal is nagy számban mennek el szavazni – jelentette ki Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke a december 6-án, kedden tartott kampányértékelő sajtótájékoztatón. Hozzátette: reméli, hogy december 11-én, vasárnap nagyobb arányban vesznek részt a csíkiak, mint az idei önkormányzati választásokon, amikor több településen nem volt verseny, így nem érezték úgy, hogy tétje van a szavazásnak. A területi elnök szerint a kampány ezúttal ezúttal is emberközeli volt, az alulról építkezés elve mentén, így a magyar ügyért folytatott kampányban hangsúlyt fektettek a valós, hétköznapi problémák megbeszélésére is, és ehhez mindhárom szinten fontos a képviselet: helyi, megyei és országos szinten egyaránt.

– Három erős jelöltje van Csík térségének Kelemen Hunor szövetségi elnök, valamint Korodi Attila képviselő és Tánczos Barna szenátor személyében, akiknek súlyuk lesz az RMDSZ parlamenti frakcióiban – hangsúlyozta Borboly Csaba, aki az összefogás kapcsán a jelöltek között említette Salamon Zoltán megyei MPP-elnököt is.

Becze István, a területi szervezet ügyvezető elnöke úgy látja, a megyei listás rendszerhez való visszatérés megkönnyítette a három jelölt kampányát. A jelöltek szűkebb kampánycsapata mellett minden községben a polgármester, alpolgármester, tanácsosok és helyi küldöttek sokat segítettek, amiért köszönet jár nekik. Az új törvény korlátozásai miatt néhány száz plakát, a Csíki Kisújság című időszakos újság, az RMDSZ országos kiadványa, valamint a már kilencedik  alkalommal kiadott mezőgazdasági naptár volt a kampánynyomtatvány. Emellett az interneten remélhetőleg nagy számban sikerült megszólítani a nehezebben elérhető réteget, az ifjúságot is, mondta el Becze István.

Borboly Csaba hozzátette, nagy köszönet jár a helyi vezetőkön és küldötteken kívül a nőszervezetnek, az ifjúsági szervezeteknek, közbirtokosságoknak, civilszervezeteknek is. Jelezte: a vasárnapi mozgósító üzeneteken vagy akár megkeresésen senki ne lepődjön majd meg, azt ugyanis a törvény lehetővé teszi, amennyiben nem említenek párt- vagy jelöltnevet. Arra is felhívta a figyelmet, hogy aki aznap nem tartózkodik az állandó lakhelyén, a megyében bárhol szavazhat pótlistán.

Csíkszereda, 2016. december 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.