fbpx

A megmaradt pénzt nehéz sorsú gyerekek kapják

Visszautasították a kiflire vonatkozó óvásokat

Sikeresen osztotta szét Hargita Megye Tanácsa a tej-kifli programra elkülönített összegeket. Mint ismeretes, a megyei tanács, más megyékhez hasonlóan, a kormánytól kapott a 176 tanítási napra támogatást: hozzávetőleg 4 millió 230 ezer lejt tejre, valamint 2 millió 300 ezer lejt kiflire. A kifli kiszállításával négy településen akadtak gondok, ugyanis óvásokat nyújtottak be a nyertes cégek ellen.

A fellebbezési időszak lezárult, az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa elfogadta Hargita Megye Tanácsának indoklását a fellebbezések ellen. Ennek értelmében a kiíráskor a jelentkező cégek által befizetett részvételi garancia egy részét a megyei tanács visszatartja. A törvényes előírásoknak megfelelően ugyanis az óvást letevő és elveszítő cégek által befizetett garancia az intézmény kasszájába kerül.

A döntés közzététele után tíz nap áll a cégek rendelkezésére újabb óvás benyújtására, ha ezt sem bírálják el kedvezően, akkor következhet a szerződéskötés, így a csíkszentgyörgyi, csíkmadarasi, vaslábi és csíkkarcfalvi gyerekek is megkaphatják napi kifliadagjukat.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, ugyan a 176 tanítási napból néhány eltelt, a termékekre kifizetendő összeg a tanítási napok számának megfelelően csökken.

– Végső soron a gyerekek tápláltsága és egészsége a cél. Ezt kell mindannyian szem előtt tartsuk. Ennek megfelelően Hargita Megye Tanácsa a megmaradó pénzt a megyei gyermekvédelmi rendszer működtetésére szeretné átcsoportosítani. Így azok a gyerekek részesülhetnek segítségben, akik szülők nélkül, sajátos és nehéz körülmények között élnek – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

Csíkszereda, 2013. december 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.