fbpx

Székelyföld népszerűsítéséért dolgoznak Brüsszelben

A Hargita Megye Tanácsa által bonyolított Európai Unió intézmények melletti képviseleti és népszerűsítési program újabb ez évi tevékenységeként a brüsszeli Európai Parlamentben népszerűsítették Hargita megye helyi értékeit, termékeit, turizmusát a megyei tanács munkatársai december 3–5 között.

A küldöttség tagjai ugyanakkor szakmai megbeszéléseken vettek részt a Román Kulturális intézet munkatársaival, annak érdekében, hogy felmérjék a művészeti kiállítások, táncház, fotókiállítás, konferenciák, és egyéb kulturális események szervezésének, illetve azokon való részvétel lehetőségét a jövőben. Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja a kulturális programok szervezését, illetve a mások által szervezett eseményeken való részvételt brüsszeli székhelyű intézményekkel együttműködésben, hiszen ezek kiváló lehetőségek Székelyföld kulturális értékeinek megismertetésére nemzetközi szinten.

– A program elsődleges célja a Székely termék közösségi márkanév népszerűsítése, hiszen a helyi termékek nemzetközi piacának növelése hosszú távon hozzájárul a termelők jövedelmének növeléséhez, valamint munkahelyek teremtéshez. Ennek érdekében számos rangos brüsszeli eseményen vettünk részt ebben az évben, és az eredmények tükrében 2014-ben is szeretnénk folytatni népszerűsítési, illetve kapcsolatépítési tevékenységünket – nyilatkozta a kiutazás kapcsán Lukács Éva, Hargita Megye Tanácsa nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke december 5-én részt vett a Régiók Bizottságának a Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügyi (ENVE) ülésén, valamint Sógor Csaba európai parlamenti képviselővel közös találkozókon vettek részt az Európai Parlament egyes képviselőivel, többek között Joseph Daul, az Európai Néppárt Képviselőcsoport elnökével, Dorfmann Herbert, dél-tiroli képviselővel, Bauer Edit és Mészáros Alajos, felvidéki képviselőkkel, valamint Danuta Maria Hübner, a Regionális Fejlesztési bizottság elnökével és Doris Pack, a Kulturális és Oktatási bizottság elnökével. A megbeszélésen Doris Pack elmondta,  a közeljövőben szeretne ellátogatni Hargita megyébe, hiszen szerinte megyénk kultúrája az európai kulturális diverzitás része.

Csíkszereda, 2013. december 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.