fbpx

A munkaközösséget ösztönzi és a lakosság bizalmát építi a csíkszeredai kórház kitüntetése

Az egészségügyi érdemrend parancsnoki fokozatával ismerte el a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház törekvéseit és fejlődő tevékenységét az államelnök, a rangos kitüntetést dr. Konrád Judit kórházmenedzser és dr. Adrian Dobrică mellkassebész vették át április 17-én Bukarestben a Cotroceni-palotában. Az kitüntetésről sajtótájékoztatón számolt be dr. Konrád Judit, dr. Adrian Dobrică, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Zonda Erika, a kórház adminisztratív tanácsának elnöke.

korhazkituntetes2

Büszkeséggel tölti el és ösztönzően hat a kórház teljes munkaközösségére az elismerés, mondta dr. Dobrică. Hozzátette: ez bizonyítéka annak, hogy fáradhatatlan munkájukra, amit a fejlesztés érdekében végeznek évek óta, országos szinten is felfigyelnek. Az elismerést a kórház személyzetének ajánlja és köszönetet mond nekik a szakorvos, aki kihangsúlyozta, a már meghatározott irányba folytatják tovább a munkát.

Az április 17-i rendezvényen hét intézményt tüntettek ki, számolt be dr. Konrád Judit, a kiosztott elismerések közül a legmagasabbat, a parancsnoki fokozatot a csíkszeredai és a bukaresti vasutas (CFR) kórház kapták meg. A kórházmenedzser is a kitüntetés ösztönző hatását fogalmazta meg, az elismerésnek a teljes munkaközösség örül, amely a hosszú és sikeres csapatmunka eredménye. A kórházmenedzser is megerősítette, folytatják az elkezdett munkát az elismert színvonal megtartása, illetve fejlesztése érdekében. Ezzel, mint mondta, egy lépéssel közelebb kerültek a kitűzött célhoz, vagyis hogy a kórház elérje a 2-es szakmai besorolást.

korhazkituntetes6

Zonda Erika az adminisztratív tanács nevében azokról a projektekről beszélt, amelyek a fejlesztést szolgálták, mint a szakemberek idevonzása és új szakterületek elérhetővé tétele, például a mellkassebészet vagy az idegsebészet. De a fiatal szakemberek idevonzását szolgálja az orvoslakások építése is, tette hozzá Hargita Megye Tanácsának vezérigazgatója. A díj mindannyiuk számára ösztönzően hat, hogy az orvosi szolgáltatások a magas szakmai szintnek megfelelően működjenek, tette hozzá. Az adminisztratív tanács elnökeként köszönetet mondott Hargita Megye Tanácsának, az orvosoknak, az ápoló személyzetnek, illetve az egészségügyi minisztériumnak.

Az elmúlt 14 évben négy intézmény kapta meg ezt az állami kitüntetést, ami méginkább növeli a díj értékét, mondta Borboly Csaba. Az ennél magasabb nagytiszti fokozatot két kórház kapta meg az említett időszakban, érzékeltette az elismerés fontosságát a megyeelnök, ami az elhivatott munka eredménye, tette hozzá. Nagy változásokon ment át az elmúlt években a csíkszeredai kórház, a minőségi munkának köszönhetően bizonyos szakterületeken jelentősen csökkent az elhalálozások száma, részletezte Borboly Csaba. Úgy fogalmazott, ez a díj egyfajta védjegy is, amely magas szintre emeli a kórházat, és építi az intézmény iránti bizalmat a lakosság körében. Elbírálása hosszú folyamat volt, több szűrőn esett át az intézmény, így reméli, hogy az elismerés az állami finanszírozások tekintetében is egy pluszt hoz, illetve méginkább vonzó lesz az intézmény a szakemberek számára. Gratulált a kórház személyzetének a megyeelnök, akik azért dolgoznak, hogy a csíkszeredai Székelyföld regionális kórházává fejlődjön.

Az állami kitüntetés fontosságáról, illetve a Cotroceni-palotában tartott díjátadásról élő bejelentkezésben számolt be Borboly Csaba és dr. Adrian Dobrică:

Csíkszereda, 2018. április 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.