fbpx

A Székely termék védjegy aranyosszéki albizottságának megalakítási lehetőségét ajánlotta fel Borboly Csaba

Az Aranyosszéki Gazdák Egyesülete által szervezett Kolozs megyei mezőgazdasági konferencián vett részt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke március 4-én Kolozsváron.

Az eseményen Hargita Megye Tanácsának elnöke felszólalásában a gazdákért való összefogást és együtt dolgozást hangsúlyozta. Mint elmondta, azért fogadta el a meghívást a Mezőségi Gazdák Egyesülete és az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezete által társszervezett, illetve a magyarországi Földművelésügyi Minisztérium által támogatott eseményre, mert Hargita megye jó néhány évvel korábban felelősséget vállalt Beszterce, Temes és Krassó-Szörény megyék mellett Aranyosszékért is, és ezt a szórvány-székely együttműködést szeretné folytatni. Borboly Csaba szorgalmazta, hogy keressék meg azokat a megoldásokat, amelyek révén újabb együttműködéseket lehet kialakítani, és meghívta a gazdákat a Székely termékek vásáraira. Ugyanakkor felajánlotta a Székely termék védjegy albizottság létrehozásának lehetőségét Aranyosszéken is.

– A Székely termék védjegyen keresztül sok helyre be lehet jutni, marketing és együttműködés tekintetében is sok lehetőség rejlik benne. Hargita Megye Tanácsa megnyitotta pályázati lehetőségeit a szórvány programban együttműködő megyék részére is, így a március 13-án megnyíló pályázati kiírásokra várjuk a pályázataikat, hisz közösségek közötti együttműködésre van szükség, kulturális cserére, így ifjúsági, szociális és akár vidékfejlesztés terén érdemes elmélyíteni a kapcsolatainkat – hangsúlyozta a megyei tanács elnöke.

Borboly Csaba megköszönte a szervezőknek és társszervezőknek a meghívást, szerinte hasonló témakörök mentén érdemes együtt gondolkodni, hiszen a közös cél az kell legyen mindenkinek, hogy a magyar gazdát segítsék és összefogásban lépjenek fel.

Kolozsvár, 2017. március 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.