fbpx

A térség turizmusát népszerűsítették Berlinben

A címben szereplő kijelentésre bizonyíték a március 9–13. között zajló berlini nemzetközi turisztikai kiállításon (ITB Berlin – http://www.itb-berlin.de/en/) idén első ízben szerepelő Hargita megye pultja, amely egész Székelyföldet népszerűsítette a külföldi turistáknak. A kiállítást idén 50-ik alkalommal szervezték meg, és a világ legnagyobb turisztikai vásáraként tartják számon, idén több mint tízezer kiállító vett részt. Megyénket a Hargita Megye Tanácsa által életre hívott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás képviselte. Az ötnapos rendezvény különlegessége, hogy három napon a szakmai kapcsolatok kiépítésére nyílt lehetőség, míg az utolsó két napban a széles közönség is betekintést nyerhetett térségünk vonzerejébe a fejlesztési társulás által összeállított részletes és tematikus katalógus által (http://visitinharghita.ro/). A látogatók folyamatosan özönlöttek, és nagy volt az érdeklődés a megye iránt, Svájc, Lengyelország, Ausztria, Csehország, Portugália, Németország csupán néhány azon országok közül, amelyekből érkeztek cégek képviselői, és elbeszélgettek megyénk képviselőivel. Az érdeklődők megkóstolhatták többek között a fenyédi pálinkát és a pálpataki sajtokat.

Nagy lehetőség ez térségünk vendéglátói számára Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint, mert felfigyelhetnek Székelyföldre a külföldi turisták Romániába utaztatásában érdekelt cégek.

– Így is lehet Székelyföld érdekeit képviselni, Székelyföldért dolgozni. Nyugodtan, célorientáltan, békében kézzelfogható, jövedelmező eredményeket érhetünk el – nyilatkozta a megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. március 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.