fbpx

A tudás olyan kincs, mely tulajdonosát mindenhová elkíséri

Nem az iskolapadot koptatni járnak, hanem keményen megdolgoznak az eredményeikért

Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Tanfelügyelősége közösen díjazza a Megyei Olimpiászokon/Tantárgyversenyeken I., II. vagy III. helyezést elért diákokat és felkészítő tanáraikat. Hargita Megye Tanácsa összesen 385 ezer lejt fordított díjazásának a támogatására és az olimpiászok szervezésére.

Ezen a héten kerül sor a 2023–2024-es tanév megyei, országos és nemzetközi tantárgyversenyein kiváló eredményt Hargita megyei diákok és felkészítő tanáraik díjazására. 

Udvarhelyszéken 204 diák, 119 tanár és 26 csapat részesül díjazásban.

 

„Gratulálok az udvarhelyszéki fiatal tehetségeknek. Nem kevés időt és energiát fektettek a tanulásba, hogy a megyei tantárgyversenyen dobogós helyet érjenek el.  

Az elismerés mellett azt kívánom a díjazottaknak, hogy alázattal és szeretettel segítsék azon társaikat, akik a nyomdokaikban szerentének lépni, hisz példaképek lettek “ hangzott el Borboly Csabától, Hargita Megye Tanácsának elnökétől a díjazáson. 

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/990678429462180/

 

Hargita Megye Tanácsa a 13 prioritása mentén külön hangsúlyt fektet a fiatalok jövőjére, valamint jelenére is, ugyanakkor a fejlődést is ösztönzi, külön prioritásban foglalkozik az oktatás kérdésével. 

Hargita Megye Tanácsának oktatást és ifjúságot érintő legfőbb tevékenységei 2024-re: a megyei tantárgyversenyek szervezésének, lebonyolításának támogatása, a végzős diákok díjazása, a megyei versenyeken és tantárgyversenyeken dobogós helyezést elért diákok és felkészítő tanáraik díjazása, a Hargita Megyei Kiválósági Központ tehetséggondozó programjának támogatása.

 

Az ifjúsági tevékenységeket támogató program a digitális oktatás fejlesztésére, az after school programokra, az Erdei iskola programra és a szakoktatás támogatására fekteti a hangsúlyt. Továbbá támogatják a képességfelmérő vizsgákra és az érettségire való felkészülést, a sajátos nevelési igényű gyerekek fejlesztését szolgáló eszközök vásárlását, és a nekik szóló tevékenységek megszervezését.

 

Pályázatot írtak ki tematikus táborok, iskolai versenyek, ifjúsági szervezetek tevékenységének támogatására. Idén is megszervezik az Ifjúság Napját Hargita megyében, illetve finanszírozzák alintézményeik oktatást és ifjúságot érintő főbb tevékenységeit, programjait, mint a Hargita Megye Nevelési Tanácsadói és Erőforrás Központ, a Vámszer Géza Művészeti Népiskola, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége programjait.

 

Az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) finanszírozásával, 52 önkormányzat partnerségével, 83 tanintézetet szerelnek fel bútorokkal, tananyagokkal, digitális eszközökkel, illetve 54 elektromos kisbuszt vásárolnak.

 

Elsőként május 27-én, hétfőn ünnepélyes keretek között díjazták a tehetséges csíki diákokat és az őket felkészítő pedagógusokat a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium kollégiumának dísztermében. A mai napon,  május 28-án az udvarhelyszéki diákokat és felkészítő tanáraikat díjaztuk a székelyudvarhelyi művelődési házban.  Folytatásként május 29-én a maroshévízi és május 30-án a gyergyói tehetséges fiatalokat, valamint az őket felkészítő tanárok díjazására is sor fog kerülni.

A 2009-es év sikeres kezdeményezését követően, Hargita Megye Tanácsa két év kiesés után idén ismét díjazta azokat a diákokat és felkészítő tanáraikat, akik I., II. vagy III. helyezést értek el a megyei tantárgyversenyeken.

 

2020-ban és 2021-ben a világjárvány korlátozásai miatt nem kerültek megszervezésre a tantárgyversenyek és így a megyei tantárgyverseny megszervezése is elmaradt.

 

A megyei tantárgyverseny első három helyezettje részesült pénzbeli jutalomba, az I. helyezett 330 lejben részesült egy tantárgynál, a II. helyezett 280 lejben és a III., helyezett 250 lejben. A csapatok és egyéni versenyzők felkészítő tanárai is ugyanekkora díjban részesültek csapattagonként.

 

A sportcsapatok díjazására is sor kerül az esemény keretében, az I. helyet elért csapat 1000 lejben, a II. helyet elért csapat 800 lejben és a III. helyezést elért csapat 600 lejben részesül. 

 

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.