fbpx

A visszafizetősdi margójára

Az új kormány vissza akarja kérni a régi által kiosztott beruházási összegeket a helyi és megyei tanácsoktól annak ellenére, hogy már belefoglaltuk az idei költségvetésbe, és meghatároztuk, mely beruházásra fordítjuk. Mi az uniós pályázataink önrészét biztosítjuk ebből, hogy még több uniós pénzt tudjunk hozni a megyébe.

De sajnos, azt látom, az idő ismétli önmagát. 2009-ben az akkori PDL–PSD-kormány csinálta ugyanazt, mint most az USL. Akkor, friss tanácselnökként, nemet mondtam. Egymagamban magamra vállaltam a felelősséget. Ki is szabtak rám akkor szépen napi 1000 lejes büntetőkamatot egy évre visszamenőleg, ami óriási pénz, és már következett volna a vagyonunk lefoglalása, de közbejött az Alkotmánybíróság döntése, nem kellett a büntetőkamatot kifizetni, alkotmányellenesnek minősítette a kormány eljárását. Igaz, aki visszautalta, annak nem adtak vissza semmit, tehát az maradt a semmivel. Egyébként akkor  a vissza nem utalt pénzt a megyei kórházra, illetve egyes falvakat érintő beruházásokra költöttük, most pedig például a SMURD sürgősségi szolgálat fejlesztési projektjére fordítanánk,és ez nagyon fontos, hiszen emberi életek megmentéséről van szó.

Most mi lesz, nem tudom, de egy biztos, nem hagyjuk magunkat. Bízunk az alkotmányosságban, a jogállamiságban, mert én még a román igazságszolgáltatásban eddig nem csalódtam, pedig volt perben részem épp elégszer az elmúlt négy évben.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.