fbpx

Adathalász webhelyek, csökkenő élelmiszerár-index

Az Európai Unió ideiglenesen lemond a vámokról és az általános forgalmi adóról (áfa) az orvostechnikai eszközök behozatalánál, a koronavírus elleni küzdelem érdekében – ezt az Európai Bizottság április 3-án jelentette be, ugyanakkor azt is közölte, hogy 2021. május 26-ig elhalasztja az orvosi eszközökről szóló rendelet alkalmazását. További fontos rendelkezés, hogy a Bizottság kiterjesztette az ideiglenes állami támogatási keretet a gazdaság megsegítésére. A módosított átmeneti keret 2020. december végéig lesz hatályban.

Egy másik nemzetközi hír, hogy a globális élelmiszerár-index márciusban jelentősen csökkent, a koronavírus-járvány (Covid-19) és az olajárak csökkenése miatt – jelentette be az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet csütörtökön (FAO), a Reuters tudósítása szerint.

Romániában a Nemzeti Kiberbiztonsági Balesetek Reakcióközpontja (CERT-RO) jelezte, hogy megjelentek olyan adathalász webhelyek az országban, amelyek a bankkártya-használókat szemelik ki áldozatuknak (Visa, MasterCard, American Express stb.).

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.