fbpx

Újabb katonai rendelet, intézkedések

A 7. számú katonai rendelettel újabb település kerül vesztegzár alá, a Ialomița megyei Țăndărei település. Április 5., vasárnap 23 órától 14 napra felfüggesztik a kereskedelmi repülőjáratokat Románia és a következő országok között: Ausztria, Belgium, Svájc, Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Írország, Törökország, Irán. Az áru- és postai szállítást végző, a humanitárius, illetve a sürgősségi egészségügyi ellátást biztosító repülőgépek nem esnek a rendelet hatálya alá.

A hatóságok lehetővé teszik idénymunkásokat szállító bérelt járatok indulását Románia és nyugat-európai országok között, a célországok hatósági engedélyével, de azok, akik beteg- vagy idősgondozásban dolgoznak, nem mehetnek.

A 2,4 tonnásnál nagyobb teherszállító járművek beléphetnek az országba, ha sofőrjük tünetmentes; a gépkocsivezetőnek saját felelősségre kell nyilatkoznia arról, hogy hol tartózkodik majd Romániában.

A helyi önkormányzatok kérésre szükségszállásokat biztosítanak az egészségügyi dolgozóknak a helyi szállodákban.

A Belügyminisztérium és a Védelmi Minisztérium illetékes személyei együtt végeznek ellenőrzést az illegális erdőkitermelés megakadályozására.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.