fbpx

Alcsíki szolidaritás Tusnádért és Csíkszentsimonért

Konkrét egyezség született arról, hogy kiterjesztenék Alcsíkra a vidéki gyerekeknek szóló úszó- és korcsolyaprogramot, amihez az Alcsík Kistérségi Fejlesztési Társulás adja a hátteret. Többek között ez is szerepelt a társulás február 23-i, csütörtöki csíkszentsimoni gyűlésén, amelyen részt vettek az alcsíki polgármesterek, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Korodi Attila parlamenti képviselő és Tánczos Barna szenátor, a fent említett program szorgalmazója, valamint Becze István és Kolozsvári Tibor megyei tanácsos. Áttekintették a szervezet tavalyi tevékenységét, és megállapították, hogy az egyik legaktívabb társulás az alcsíki.

Megbeszélték az idei terveket, a közös beruházásokat, az alcsíki prioritásokat is. Egyetértettek abban, hogy kiemelten kell kezelni az alcsíki szennyvíztisztító rendszer kérdését, amelyet még nem sikerült beüzemelni, és Tusnád községnek eléggé nagy az önrésze. A többi település szolidaritást vállal a községgel, és az áfa és jövedelemadó visszaosztásánál mindegyik lemond valamennyi összegről Tusnád javára. Ugyancsak szolidaritást vállalnak Csíkszentsimonnal az alcsíki gazdaságfejlesztés serkentése érdekében.

A tavalyi tevékenységet értékelve elhangzott, hogy az Alcsík Kistérségi Fejlesztési Társulás, a helyi önkormányzatok és Hargita Megye Tanácsa együttműködése nagy lehetőséget jelentett a térségbeli közösségeknek, hiszen számos téren tudták támogatni őket, legyen szó fúvószenekarról, tűzoltóversenyről, néptáncegyüttesről vagy kulturális eseményről.

Csíkszereda, 2017. február 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.