fbpx

Bizonygatjuk a nyilvánvalót

Kérdéseket kapunk több helyről, egyre többet, és nem csak a sajtótól. Most például az egyháztámogatási pályázataink keltették fel többek érdeklődését. Mármint hogy miért van szükség ezekre, miért fontos. Nyilvánvaló dolgokra kérdeznek rá, és sajnos olykor kötelező módon bizonyítani kell a magától értetődőt. Ha körülnézünk a megyében, rengeteg olyan kistelepülést láthatunk, ahol az egyházon kívül nincs más közösségszervező erő, amely kétezer éves tapasztalattal rendelkezik ezen a téren. Mondhatni az egyház tartja a lelket a helyenként pár száz lakosban. De nagyobb közösségek életében is fontos, ez nagyon látszik falvainkban, városainkban egyaránt vasárnaponként vagy más ünnepnapokon. Kijelenthetjük: nagy igény van rá! Csak az nem veszi észre ezt, aki nem akarja.

A fentiekre egy friss példa: ma Csehétfalván jártam. Az udvarhelyszéki település kiváló példája annak, hogy összefogással és egyházaink közösségformáló erejével nagyszerű dolgokat vihetünk véghez, nincs lehetetlen! Idősek és fiatalok együtt élik meg hagyományainkat és építik Csehétfalva jövőjét. Kezdeményezésüket méltán nevezhetjük értékmentő kezdeményezésnek, és mindenki példát vehet róluk. Csehétfalvi élő bejelentkezésem videója itt tekinthető meg: https://www.facebook.com/csaba.borboly/videos/1448534461832315/

Hogy miért fontos az egyháztámogatás, azt maguk az érintettek tudják legjobban elmondani, ezért az újságírói kérdéseket elküldtem a lelkészeknek. Hadd fejtsék ki ők, alább a válaszaik gyűjteménye (kitakartam a személyes információkat tartalmazó részeket):

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.