fbpx

Állandó orvosi ügyeleti központ nyílt Parajdon

A megyében elsőként Parajdon létesült állandó orvosi ügyeleti központ, amely hét családorvos és hét asszisztens munkáját igényli, és hétvégéken, ünnepnapokon is nyitva tart. A január 10-i átadáson jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bokor Sándor, Parajd polgármestere, Duda Tihamér, a megyei egészségbiztosítási pénztár igazgatója, Bokor Márton, a megyei közegészségügyi hatóság aligazgatója, valamint az ott dolgozó családorvosok és helyi lakosok. A polgármester beszédében megköszönte a jelen lévő megyei intézményvezetők támogatását, és elmondta, hogy az orvosok bérezését az Egészségügyi Minisztérium fedezi a biztosító pénztáron keresztül, a helyiséget és kialakításának-fenntartásának költségeit pedig a helyi önkormányzat biztosítja.

Borboly Csaba gratulált a helyi családorvosoknak, mert mint mondta, úttörő tevékenységet végeznek, hiszen ők az elsők, akik ezt az állandó ügyeletet vállalják, és példát mutatnak az intézményekkel való összefogással. A tanácselnök sikeres és eredményes munkát kívánt, és elmondta, hogy az orvosok gondjaikkal továbbra is a a megyei tanácshoz fordulhatnak, amely lehetőségei függvényében ezentúl is támogatni fogja az újonnan létrejött intézményt.

A megyei biztosító pénztár elnöke elmondta, hogy biztosítják a pénzügyi és jogi hátteret a parajdi új intézmény működéséhez, amely nyolc települést és mintegy 400 ezer turistát szolgál majd ki évente. Kiemelte: nagyon hasznos, ha ezek a létesítmények a megyei, illetve a helyi tanácsok hatáskörébe tartoznak, példaként említette, hogy néhány kórház, amióta a megyei tanács hatáskörébe került, sokkal többet fejlődött, mint azelőtt húsz év alatt.

A megyei közegészségügyi hatóság aligazgatója elmondta, manapság a vidékfejlesztés elképzelhetetlen egészségügyi fejlesztés nélkül. Gratulált a példaértékű összefogásért, és biztosította a jelenlévőket az általa képviselt intézmény további támogatásáról.

Parajd, 2012. január 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.