fbpx

Állok és várok

Ártatlan vagyok, és arra várok, hogy bebizonyíthassam igazamat, bizonyítsam, hogy mindaz, amivel vádolnak, megalapozatlan. Mostanáig azoké volt a pálya, akik a megye éléről történő félreállításomban érdekeltek. Abban az országban, ahol irdatlan pénzekből kevés autópálya épül, munkatársaimmal közösen bebizonyítottuk, hogy igenis kis pénzekből is lehet utat építeni, felújítani, és 2008–2012 között 50 százalékkal megnöveltük a Hargita megyei aszfaltos utak hosszát, hogy a Ceaușescu-rezsim által halára ítélt kisfalvakban is legyen a normális élet minimumát jelentő műút. Az elmúlt 5 évben, amióta megyeelnök vagyok, sorra számoljuk fel megyénkben azokat a fehér foltokat, ahol nincs villanyáram, és visszük mindenhova a vezetékes vizet is, ahhoz ugyanis, hogy a fiatalok ne menjenek el városra, külföldre, alapvetően három dolog szükséges: aszfaltos út, vezetékes víz, villanyáram. Ha ezek megvannak, akkor lehet gazdálkodni, lehet falun élni tisztességes körülmények között.

És persze még sok minden egyéb van, például az, hogy megyénkben beindult egy normális párbeszéd a román és a magyar közösség képviselői között. A problémáinkat helyben akarjuk megoldani, nem akarunk velük Bukarestbe, Budapestre vagy Brüsszelbe futkosni.

A probléma lényege ez, nem egyéb, és előbb-utóbb lehetőséget kapok, hogy én is kifejtsem érveimet, ismertethessem álláspontomat, amire mostanáig csak két rövid bírósági tárgyaláson volt lehetőségem. Megnyugtatok mindenkit: ahogy ez az eljárás halad előre, és amint ezt a jogszabályi lehetőségek megengedik, mindenki meg fog ismerni minden anyagot, minden érvet és ellenérvet, és majd eldöntheti, hogy mi az igazság. A sajtó képviselői kereshetik az ügyvédemet, a jogi érveket, álláspontot ő ismerteti az eljárás során.

Ami engem illet, abban vagyok érdekelt, hogy a jelenleg folyó nyomozás haladjon előre, és az eljárás során sikerüljön kibontani az igazág minden szeletét, meghallgassák ebben az én álláspontomat is, levelekkel, utasításokkal, jegyzőkönyvekkel, emlékeztetőkkel, jogerős bírósági ítéletekkel, más hatóságok által készített vizsgálatokkal, szakértői véleményekkel alátámasztott módon.

Tehát állok és várok, és megköszönöm mindazt az együttérzést, imát és segítő szándékot, biztatást, amiben az elmúlt egy hétben nekem és családomnak része volt. E támogatás volt az, ami átsegített a nehéz perceken, órákon, napokon. Köszönöm mindenkinek.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

12 Hozzászólások