fbpx

Átadta Hargita Megye Tanácsa a szolgálati lakások kulcsait

Dr. Stekbauer Kincső aneszteziológus-intenzív terapeuta, dr. Cseh Zsuzsanna újszülöttgyógyász, dr. Kertész Ibolya Zseni neurológus és dr. Fogarasi Zoltán belgyógyász vehette át Hargita Megye Tanácsa legújabb lakásainak kulcsát március 19-én, hétfőn. Az átadáson a Csíkszeredai Megye Sürgősségi Kórház részéről Konrád Judit ideiglenes menedzser és Kacsó Jolán orvos igazgató, Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Barti Tihamér alelnök, Szabó Barna megyemenedzser, Péli Levente a Műszaki vezérigazgatóság helyettes és Csurka Lajos szerződés felelős valamint a munkálatokat kivitelező cég és a tervező cég képviselője voltak jelen.

Orvoslakasok_2018marc19 (3)

A házat, amelyben négy lakrész kapott helyett 2016 októberében kezdte el építeni a Tectum-Company Kft. és tavaly novemberében fejezte be a munkálatokat. A tervezést a Kontur Kft. végezte. A földszinti két lakrész 51,72 négyzetméter felületű illetve a két emeleti 49,69 négyzetméter felületű, ezek mindegyike két szobát, egy konyhát és egy fürdőszobát tartalmaz.

Dr. Konrád Judit a Csíkszeredai Megyei Sürgőségi Kórház ideiglenesen kinevezett menedzsere szerint Hargita Megye Tanácsának támogatása révén sikerült megfordítani az elvándorlás folyamatát és fiatal szakorvosokkal tudják növelni a kórház szolgáltatásainak minőségének növelését. Mint hangsúlyozta a jelenlegi lakásokat olyan kollégák veszik birtokba, akik már a kórház magasabb szintű minősítésén dolgoznak, olyan ügyeleti vonalakat erősítenek, amelyeknél mostanig hiány volt. Dr. Kacsó Jolán orvos igazgató elmondása szerint a lakások kiosztásánál a legfontosabb kritérium a pályázók tevékenységi szakterülete volt, vagyis, hogy mely területen van orvoshiány a sürgősségi kórháznál.

Orvoslakasok_2018marc19 (4)

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke elmondta, hogy néhány hete Bukarestben Sorina Pintea egészségügyi miniszternél is örömmel számolt be a megyei tanács ez irányú tevékenységéről és meghívta a megyébe is. Az alelnök szerint tovább kell dolgozni, hogy a minisztérium eszközökkel támogassa az intézményt, valamint meg kell nézni a megye többi térségeiben is mivel lehet segíteni a fiatalokat.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszámolt, hogy tovább dolgoznak az ötödik ehhez hasonló ház megépítésén is, amely szintén négy lakrészt foglal majd magában. – Folyó évre is beterveztük a következő ház építésének elkezdését. Ugyan a városnak nincs érvényes területrendezési terve, de remélem ezek az akadályok hamar elhárulnak és elkezdhetjük a munkát. Bízom benne ha lakást építünk a fiataloknak, jó műszereket szerzünk be továbbra is és továbbképzési lehetőségeket biztosítunk további fiatal szakorvosokat csábíthatunk haza – emelte ki a megyeelnök hozzátéve, hogy a város magas ingatlan árai mellet az új lakások nagy segítséget nyújthatnak a fiatal orvosok itthon tartásában és család alapításában. Borboly Csaba ugyanakkor elmondta, hogy az építés mellett kórházzal együttműködve lakások vásárlása is folyamatban van.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fejlesztéseinek részleteit és korábbi közleményeinket olvashatják.

Csíkszereda, 2018. március 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.