fbpx

Gyulai Arthur a megyei könyvtár ideiglenes vezetője

Aláírta Gyulai Arthur ideiglenes könyvtármenedzseri kinevezését március 19-én, a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az eseményen a munkaközösség mellett jelen volt Kopacz Katalin leköszönő könyvtármenedzser, Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke és Szőcs-Mátyás István menedzsment vezérigazgató.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök megköszönte a nyugdíjba vonuló menedzser munkáját.

– Az elmúlt években tudtuk növelni az olvasók számát és a szolgáltatásokat, saját rendezvények szervezését. Vannak további feladatok: saját források bevonása, pályázatokon való részvétel, nagyobb Európai Uniós együttműködések lebonyolítása, a települési könyvtárak elismerésének növelése, további szakmai programok elindítása, ebben számítunk az új könyvtármenedzser fiatalos lendületére – fogalmazott Borboly Csaba. Elmondta, Kopacz Katalin nyugdíjba vonulásával március 19-én járt le a menedzseri kinevezése, és, hogy továbbra is gördülékenyen menjen a tevékenység, 120 napra ideiglenes menedzsert neveznek ki.

Hargita Megye Tanácsa már meghirdette a Kájoni János Megyei Könyvtár menedzseri tisztségére a versenyvizsgát, amelyre a jelentkezők a pályázati anyagot, a Kájoni János Megyei Könyvtár tevékenységének menedzsmenttervét (konkrét megoldásokkal, várt eredményekkel és az elvárások teljesítéséhez szükséges források becslésével), nyomtatva és elektronikusan 2018 április 9-ig, 16 óráig nyújthatják be zárt borítékban (aláírás nélkül) Hargita Megye Tanácsa menedzsment vezérigazgatóságának Humánerőforrás részlegére, a megyeháza 132-es irodájában.

Barti Tihamér alelnök hozzáfűzte, ideiglenes megoldásként Gyulai Arthurt azért javasolták, mert Kolozsváron könyvtár szakot végzett, volt rálátása az ottani könyvtári munkára. Ugyanakkor történelem szakos tanárként dolgozott, ami segíthet a fiatalok megszólításában. Közös gondolkodásra buzdította a munkaközösséget, hogyan lehet tovább bővíteni a könyvtár megyei jellegét, éreztetni, hogy ez egy megyei intézmény.

konyvtarmenedzser2

Kopacz Katalin leköszönő könyvtármenedzser köszönet mondott a munkaközösségnek, mert egy igazán jó, összeforrott csapat alakult ki az évek során. Borboly Csaba azt javasolta, hogy az új menedzser is tartson igényt elődje tapasztalatára, a megkezdett jó gyakorlatokat vigye tovább.

– Szeretném, ha bővülne és nyitna a könyvtár a fiatalok fele, elsődleges célnak tartom, hogy a fiatalokat vonzzuk be, ugyanakkor bővítsük a digitalizált állományt is. Jó csapatjátékosnak tartom magam, bízom benne, mindenkivel meg fogom találni a közös hangot és eleget tudok tenni az elvárásoknak – mondta bemutatkozásában Gyulai Arthur, a könyvtár ideiglenes menedzsere.

Csíkszereda, 2018. március 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.