fbpx

Átadták Szentimrén a megyei tanács támogatásával vásárolt karaktercipőket

Karaktercipőket adtak át a csíkszentimrei néptánccsoport középhaladó lány tagjainak október 7-én, pénteken délután a csíkszentimrei kultúrotthonban. A lábbelik beszerzésére a Szent Imre Népfőiskola Egyesület nyert támogatást Hargita Megye Tanácsa népviseletek beszerzésére kiírt pályázatán. Az átadás alkalmából táncbemutatót szerveztek a helybélieknek, az eseményre meghívták Borboly Csabát is. A megyei tanács elnöke köszöntőjében a közösségi létet az egyéni boldogulás egyik fő feltételének nevezte.

– Nem az öt- vagy hatsebességes autó jelenti az igazi örömöt, boldogságot, hanem az, ha közösségünkben aktív szerepet vállalunk, és jól érezzük magunkat benne. Hiszek abban, hogy akik ebben a csoportban táncolnak, sikeres felnőttek lesznek, mert aki tud táncolni, annak az élete szebb lehet. Valószínűleg nem könnyű rendszeresen próbára járni, kitartás, munka kell ehhez, de érdemes – fogalmazott a megyeelnök.

Csíkszentimrén a fiatalok tudják mit kell teniük! Mi ad plusz szépséget életünknek!

A video posted by Borboly Csaba (@borbolycsaba) on

Fülöp Kinga alpolgármester elmondta, jövőre a fiú táncosok viseletére pályáznak a megyei tanácsnál.

Csíkszentimrén a helyi néptánccsoport tagjai már kisiskoláskoruk óta együtt tanulják a különböző mozgásváltozatokat, táncrendeket. Gyakran fellépnek a csíki térségben megrendezett fesztiválokon, rendezvényeken. Részt vesznek előadásaikkal a tavaszi Csűrdöngölőn Csíkszeredában, szervezői voltak idén az Ezer Székely Leány találkozónak is, és határainkon túl is nemegyszer képviselték településüket.

Es megvannak a karakter cipok! Minden tancoslany alma! Tancoljatok el oket!

A video posted by Borboly Csaba (@borbolycsaba) on

Csíkszereda, 2016. október 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.