fbpx

Ünnepeltek az udvarhelyszéki önkéntes tűzoltók

Tűzoltóversennyel egybekötött szakmai napot tartottak október 8-án, szombaton Parajdon. Parajd Község Polgármesteri Hivatala, Hargita Megye Tanácsa támogatásával, partnerségben a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületével rendezte meg a IV. Udvarhelyszéki „Szent Flórián Vándorkupa” tűzoltóversenyt.

Az ünnepségen a térségbeli polgármesterek mellett jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bíró Barna Botond alelnök, valamint Szilágyi Péter nemzetpolitikáért  felelős helyettes államtitkár. A délelőtt folyamán kerekasztal beszélgetést tartottak a Hargita megyei Sűrgösségi Esetek Felügyelősége újonnan kinevezett vezetősége és a Hargita megyei Önkéntes Tűzoltóságok parancsnokai között, majd ezt követte a tűzoltó járművek bemutatása.

A Szent Flórián Vándorkupa megnyitásakor Borboly Csaba megyeitanács-elnök elmondta, értékeli az önkéntes tűzoltók tevékenységét, külön öröm számára, hogy jelen van Stelian Cimpoeșu, a Hargita megyei Sűrgösségi Esetek Felügyelőségének új vezetője, aki folytatja elődje partneri megközelítését az önkéntes tűzoltók felé. Ugyanakkor köszöntötte a magyarországi tűzoltók képviseletét, a jó együttműködést hangsúlyozva.

– A polgármesterekkel közösen az a dolgunk, hogy tűzoltóink épségben térjenek haza családjukhoz, hisz ők önként vállalják ezt a sokszor életmentő tevékenységet. Nekünk kötelességünk biztosítani a felszerelést, a védelmet, a képzést mindehhez – hangsúlyozta Borboly Csaba. Megítélése szerint a két térség közti jó együttműködésnek a bizonyítáka, hogy a megmérettetésen a csíkszentimrei tűzoltócsapat bíráskodott. A tanácselnök emlékeztette a jelenlévőket arra is, hogy Szentes Antal megyei tanácsos júliusi ülésen megfogalmazott javaslatát komolyan gondolják, és bíznak abban, hogy jövőre meg tudják 50 százalékkal emelni a tűzoltóknak szánt pályázati keretet.

Bíró Barna Botond köszöntőjében megtiszteltetésnek nevezte, hogy az önkéntes tűzoltókkal együtt ünnepelhet, hisz a tűzoltók ma is a gyerekek példaképei közé tartoznak.

Csíkszereda, 2016. október 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.