fbpx

Az eddigi mandátum alatt végzett munkát értékelte a megyei RMDSZ-frakció

Hargita Megye Tanácsának RMDSZ-frakciója március 22-én, kedden Kászonaltízen tartott ülést, amelyen a tanácsosok értékelték a közös munkát, az eddigi mandátum munkáját, és átbeszélték a teendőket. Elhangzott, hogy a szolidaritás jegyében kell továbbra is dolgozni, és a megyei tanács június 5-e után megalkuló új csapatának projektportfóliót készítenek, valamint beszámolót készítenek elő.

Borboly Csaba megyeelnök egyebek mellett kitért az új helyzetre, ami kialakult Csíkszeredában. Elmondta, olyan kényszerhelyzet állt elő, hogy indulnia kellett a polgármesteri tisztségért, mert a megyeszékhely nem maradhat vezető nélkül. Ugyanakkor ismételten kijelentette: ha Ráduly Róbert Kálmán volt polgármester indul, akkor ő visszalép, és folytatja a megyei tanácsnál elkezdett munkát.

– Ráduly Róbert Kálmánnak még mindig  megvan rá a lehetősége, hogy meggondolja magát, és mégis induljon. Ebben az esetben visszalépek a polgármester-jelöltségtől, és az eddigi lakossági konzultációm, illetve aláírásgyűjtésem során összegyűlt véleményt, javaslatot, problémajelzést átadom neki azért, hogy a város és a megye fejlődése szempontjából olyan fontos kérdések kapjanak nagyobb hangsúlyt a következő ciklusban, mint a munkahelyteremtés, az oktatás helyzete és a városi fiatalság elvándorlása. Továbbá folytatom azt a munkát, amelyet eddig is végeztem, hiszen a megyéért felelősséget vállaltam – jelentette ki a megyei tanács elnöke.

Csíkszereda, 2016. március 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.