fbpx

Az év utolsó napjaiban is feszített tempóban dolgoznak a fejlesztésekért a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál

A korábbi egyeztetéseknek megfelelően, találkozóra hívta össze a sajtó képviselőit Demeter Ferenc kórházmenedzser december 15-én, a kórház kommunikációjának javítása érdekében.

Mint kiderült, olyan műtéti beavatkozást is végeztek már a megyei kórházban, melynek elvégzésére a főváros kórházaiban sem vállalkoztak. Az orvosok folyamatos szakmai fejlődése mellett azonban szükség van a felszerelések és eszközök korszerűsítésére is – mondta a menedzser, és kiemelte, Hargita Megye Tanácsának támogatása kifogásolhatatlan e téren, hiszen közel kétmillió lejt csoportosítottak át novemberben is az életmentő gépek beszerzésére.

Bár kissé késve, de a kormány is hozzájárult a megyei kórház fejlesztéseihez közel kétmillió hétszázezer lejjel, melyet még az év lejárta előtt el is kell költenie a Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő kórháznak.

Ha nem nyilvánítják kormányrendelettel hivatalos szabadnappá december 27., 28., és 29-ét, a folyamatban levő közbeszerzéseket be is tudja fejezni az intézmény.

„A fennálló helyzetben annak drukkolunk mi, a közszférában dolgozók, hogy ne szavazzák meg a két ünnep közötti napokat munkaszüneti napnak, és sikerüljön még az idei év végén bővíteni és fejleszteni a kórház eszköztárát és felszereléseit” – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki azt is elmondta, bármilyen döntés is születik a szabadnapokat illetően, mindenképp igyekeznek a kórház és a lakosság számára kedvező megoldást találni.

„Az utolsó percen jövő segítségnek is örülünk, azonban úgy gondolom, a minisztériumnak számolnia kellene azzal is, hogy a nap mindenkinek 24 órából áll, mielőtt olyan határidőket állít fel a pénz elköltésére, amit az érvényben levő törvénykezés alapján képtelenség betartani. Felmerül a kérdés, hogy ténylegesen akarnak-e támogatást nyújtani, vagy csak lóvá akarnak tenni. Azt gondolom, az egészségügy nem az a terület, ahol ilyen játszmákat szabadna űzni ” – fejtette ki véleményét a megyeelnök és hozzátette, a kórház vezetősége éjt nappallá téve fog dolgozni, hogy kivitelezhessék a beszerzéseket.

Demeter Ferenc azt is elmondta, egyre több megkeresést kap olyan fiatal orvosoktól, akik külföldről hazatérnének, és a csíkszeredai kórházban folytatnák munkájukat.

„Jó látni, hogy nem csak a pénzért választanak szakmát a fiatalok, hanem elhivatottak. Sikernek könyvelhetjük el, hogy a külföldi magas bérekkel szemben a hazatelepedés mellett döntenek a fiatal orvosok. Ez nem csak a kórház jó hírnevét jelenti, hanem azt is, hogy biztos jövőképet tudunk biztosítani számukra itthon” – emelte ki Borboly Csaba. A megyeelnök újra hangsúlyozta a kórház hatékony kommunikációjának fontosságát is, illetve azt, hogy minden döntéshozó úgy kellene az ügy mellé álljon, hogy maximálisan ki lehessen használni a kórházban rejlő lehetőségeket.

Demeter Ferenc menedzser biztosította arról a sajtó képviselőit, hogy a jövőben minden hónapban legalább egyszer tájékoztatja őket az aktuális történésekről.

Csíkszereda, 2017. december 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.