fbpx

Nagy családban ünnepelnek a gyerekvédelmi rendszer gyerekei, fiataljai

Hetedik alkalommal tartotta meg idén a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság az elhelyező központjaiban levő gyerekek és fiatalok Csodálatos az árva szeretete (CSÁSZ) elnevezésű közös karácsonyi ünnepségét december 19-én. A rendezvénynek a csíkszeredai megyeháza adott otthont, a megnyitón beszédet mondott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is.

Nehéz évet zár a vezérigazgatóság, de meglett annak az eredménye, hogy hittek egymásban, és kiálltak a vezérigazgatóság mellett, mondta a megyeelnök. A kitartásnak köszönhetően Hargita Megye Tanácsának anyagi krízishelyzetben levő alintézménye novemberben megkapta a kormánytól a költségvetés-kiegészítést, sőt, kétszer akkora összeget, mint más megyék, tette hozzá Borboly Csaba. A vezérigazgatóság munkatársainak megköszönte a megértést, mint mondta, bízik benne, hogy jó év lesz 2018, és további szép élményekben lesz részük. Ezért is fontosnak nevezte a hasonló rendezvényeket és találkozókat, ahol alkalom nyílik az érzések kifejezésére.

Elekes Zoltán, a vezérigazgatóság vezetője azt mondta, a hetedik alkalommal, karácsony előtt megtartott ünnepség kiváló alkalom arra, hogy örüljenek annak, hogy egy nagy családhoz tartoznak. A vezérigazgatóság húszéves fennállását ünnepli, ez idő alatt számos változás és rengeteg beruházás történt, amelyek mind arra irányultak, hogy a kedvezményezettek életkörülményeit javítsák. De a legbüszkébbek a gyerekekre és a fiatalokra, mondta Elekes Zoltán, akik előadásaikkal színpadra állnak, akik már elhagyták a rendszert és a felnőttek világában is megállják a helyüket. Sokukkal jó kapcsolatot ápolnak, az ünnepekre hazatérnek, hogy a nagy családban ünnepelhessenek, mondta az intézményvezető.

A köszöntőbeszédek után néhány órán át az elhelyező központok gyerekcsoportjai léptek színpadra ünnepi műsorukkal.

Csíkszereda, 2017. december 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.