fbpx

Az iskolaigazgatók panaszaival szembesítették a pékterméket szállító céget

A tordai vállalkozás vezetője elismerte a hiányosságokat a személyes találkozón

Összesíti Hargita Megye Tanácsa az iskolaigazgatók tej-kifli programot illető panaszait, és azokat eljuttatja a pékterméket szállító tordai cégnek – közölte Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke a tordai vállalkozás vezetőjével, akit az irodájában fogadott április 20-án, csütörtökön. Az elöljáró elmondta, hogy szülőktől és iskolákból is rengeteg panasz volt a cég által szállított péktermék kapcsán az elmúlt hónapokban (ő maga is szülőként tett panaszt: http://hargitamegye.ro/hirek/tizezer-lejes-birsag-a-beszallitonak.html), miszerint a szállított keksz tömege 44 gramm, holott a vonatkozó jogszabály és a szerződés is 80 grammot ír elő. Ezzel szembesítette a megyeelnök a tordai vállalkozót, aki elismerte a hiányosságokat, és azt ígérte, hogy a megyei tanácstól kapott lista alapján május 2-ától pótolja a hiányzó mennyiséget. A megyei tanács elnöke a problémás esetekre kiállított számlák kifizetését visszautasította. Felmerült a szerződés felbontásának lehetősége, erre a lista összeállítása után visszatérnek, ha majd megérkeznek az iskolaigazgatóktól a minimálisan szükséges bizonyító dokumentumok.

Borboly Csaba többször felhívta az iskolaigazgatók figyelmét arra, hogy a nem megfelelő terméket ne vegyék át, és ha a szállító otthagyja, azt fotózzák vagy filmezzék le, ugyanis minden hasonló esetet dokumentálni kell, mert csak a bizonyítékok alapján lehet eljárni a beszállítóval szemben.

Legutóbb arról számoltunk be, hogy nem vette át a tordai cégtől a tej-kifli programban érkezett péktermékszállítmányt az egyik csíkszeredai iskola igazgatója, mert nem találta azt a szabályoknak megfelelőnek, de a gépkocsivezető ott hagyta, és azt kiabálta, reklamáljon Tordán, a beszállító vállalkozásnál. Az oda szállított keksz 44 grammos csomagolású volt, az előírt 80 grammos helyett. A megyei tanács elnöke múlt héten levélben fordult a tordai céghez és a prefektusi hivatalhoz ez ügyben, utóbbitól kérve, hogy az iskolai biztonság kérdésével foglalkozó bizottság foglalkozzon az üggyel.

A tej-kifli programról szóló eddigi híreinket itt olvashatják: http://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Csíkszereda, 2017. április 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.