fbpx

Az utolsó akadály is elhárult a gyergyói műjégpálya felújítása elől

Augusztus 29-én, pénteken délután rendkívüli tanácsülést tartottak a csíkszeredai megyeháza márványtermében. Hargita Megye Tanácsának döntéshozó testülete egybehangzóan elfogadta mind a négy napirendi pontot.

A rendkívüli ülés összehívását az tette szükségessé, hogy a Pénzügyminisztérium arra kötelezi a megyei önkormányzatokat, hogy tervezzenek az elkövetkező három évre költségvetés visszaosztást a településekre. „Az elkövetkező három évre olyan körülmények között kell javasoljunk költségvetés visszaosztást, hogy nem tudjuk mi lesz még ettől errefelé. Mondhatni, tét nélküli döntést hoztunk, hisz sajnos Romániában nehéz tervezni a beláthatatlan változások miatt. Ha nem hozzuk meg ezt a tanácshatározatot a kincstár zárolta volna a megyei tanács számláit és lebénult volna a tevékenység” – hangsúlyozta Borboly Csaba tanácselnök. A „kényszer ülésnek” viszont pozitív hozadéka, hogy előrelépés történt a gyergyói műjégpálya ügyében.

Az egész Gyergyói-medence számára fontos az, hogy minél hamarább a gyergyói műjégpályánál a palánk és a fűtésrendszer felújításra kerüljön. A pénteki rendkívüli tanácsülés keretében egyhangú szavazattal, minden frakció támogatásával elfogadták a műjégpálya kivitelezési dokumentációját.

– Külön öröm számomra, hogy tudtam tartani a szavamat, hisz a Progymnek az éves beszámolóján azt mondtam, hogy remélem, hogy még  augusztusban tudunk erről szavazni és az ősszel nekifoghatnak a munkálatoknak. Most, hogy sikerült elfogadni a kivitelezési dokumentációt napokon belül kiadjuk az építkezési parancsot. Bízom benne, hogy az építkezést befejezzük még ebben az évben, hogy a szülők és a gyerekek sokat ne kelljen járjanak Karcfalvára a műjégpályára, habár a karcfalvi pályának a plusz bevétel jól jött volna – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki kiemelte, hogy több mint négyszáz gyerek várja, hogy nekifoghasson az új idénynek.

Ezen kívül a tanácsosok megszavazták a tagdíjfizetést a 2014-es évre a Romániai Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – Hargita megyei Fiókja részére, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is támogassák a szövetség munkáját. A 2009-ben alakult szervezet célja a Hargita megyei hallássérültek érdekképviselete és érdekvédelme, valamint a hallássérültek jogainak megszerzése, a családjaik szociális védelme.

Az egyéb napirendi pontoknál Borboly Csaba tanácselnök az elmúlt hónap folyamán magyarországi politikusokkal folytatott megbeszélések eredményességéről számolt be, valamint örömének adott hangot, hogy sikerült testvérmegyei kapcsolatot kötni Heves megyével.

Csíkszereda, 2014. augusztus 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.