fbpx
bdr

Az Úz-völgye felé vezető megyei út karbantartásánál minden érintettnek felelőssége van

Csíkszentmártonon egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a megyei tanács illetékes munkatársai a 123-as jelzésű megyei út karbantartása ügyében Gergely András Csíkszentmárton, György József Csíkszentgyörgy, és András Zoltán Kászonaltíz polgármesterével, a helyi közbirtokosságok vezetőivel.

– Minden érintett részéről együttműködésre van szükség az Úz-völgye felé vezető út ügyében, hiszen a jelenlegi makadám út állapotát meg kell őriznünk, annak érdekében, hogy az elkövetkező években jó alapja legyen egy aszfaltozott útnak is – hívta fel a figyelmet Borboly Csaba megyeelnök. A megyei tanács kérése az volt, hogy a helységek vezetői az előzőleg elküldött levelek alapján ellenőrizzék a kivitelező által a karbantartás során felhasznált anyagmennyiséget. Mindezek mellett viszont fontos, hogy a közbirtokosságok a fakitermelés során vigyázzanak az említett makadám útra, főként esős időben, amikor az út szerkezete gyengébb és könnyen tönkre tehetik a rönkszállítók. A megyei tanács elnöke szerint ez kiemelten fontos, hiszen az elkövetkező években szeretnék leaszfaltozni Szentmárton és Csinód közötti szakaszt. Ehhez pedig szükséges, hogy jó alapja legyen az útnak.

Jelenleg Szentmárton és Csinód közötti szakaszra a karbantartás mellett az út felújításának tervezése is folyik.

Az egyeztetésen az érintettek részéről elhangzott, hogy jelenleg jó minőségű úton lehet közlekedni, Borboly Csaba pedig kérte, hogy a szakasz ezen minőségét együttes erővel őrizzék meg.

A Csík térségi utak karbantartásához előírt anyagfelhasználást elküldték a települések polgármestereinek, hogy ellenőrizni tudják esetenként a munkálatok folyamatát, ez Borboly Csaba közösségi oldalán is tanulmányozható:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1385508908163155

Csíkszereda, 2017. szeptember 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.