fbpx

Tíz Hargita megyei termelő népszerűsítheti termékeit Budapesten

A Hargita Megyei Vidékfejlesztési Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium által kötött támogatási szerződésnek köszönhetően Hargita megyéből tíz termelő vesz részt a 78. alkalommal megszervezett OMEK – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár rendezvényein Budapesten. A Hargita megyei termelők főként minőségi sajtokat, szörpöket, lekvárokat, mézet, mézeskalácsot, de különböző játékokat, székely babát, kerámia edényeket és fürdősót is kínálnak a vásárra ellátogatóknak. A rendezvény fő célja a vidék, az agrárium és az élelmiszeripar bemutatása.
A hagyományos Székely termékekre nagy érdeklődés mutatkozik, éppen ezért Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az ilyen eseményeken való részvételnek több pozitív hozadéka is van. A termelőnek befolyt, kézzel fogható jövedelem mellett Hargita megye és a Székely termék, mint védjegy népszerűsítésére is sor kerül, nem beszélve a kapcsolatok és tapasztalatszerzés lehetőségéről. Megerősítést nyer az a tény is, hogy önerőből is boldogulni lehet, munkahelyeket és megélhetést lehet teremteni, és ebben a magyar kormány jelentős és felelős szerepet vállal.
Hargita Megye Tanácsának képviseletében Szabó Barna megyemenedzser, valamint Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének munkatársa, Cilip Árpád vesz részt az eseményeken. A szeptember 20–24. között megszervezett rendezvényre az érdeklődőket a Hungexpo budapesti vásárközpontban és a Kincsem Parkban várják. A kiállított és megvásárolható termékek mellett szakmai programokra, konferenciákra és kulturális műsorokra is sor kerül. Az esemény részletes programját az alábbi linken olvashatják: http://omek2017.hu/pages/omek/contents/static/31/doc/omek2017_nagykozonseg-programok.pdf

Csíkszereda, 2017. szeptember 22.

 615 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás