fbpx

Befejezték a munkálatok első két részét a székelykeresztúri kórházban

Befejezték a székelykeresztúri kórház épületének külső javításait, valamint a tetőszerkezet munkálatait, a felújított épület ünnepélyes avatását december 9-én, pénteken tartották. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Verestóy Attila szenátor, Rácz István és Kolumbán Dávid megyei tanácsosok, továbbá helyi tanácsosok, a lakosság valamint a mentőszolgálat és korház munkaközössége. Az ünnepség házigazdája Rafai Emil polgármester volt.

Borboly Csaba beszédében nyomatékosította, hogy Székelykeresztúron jó irányba haladnak a dolgok.

– Nagyon fontos, hogy az egészségügy területén is minőségi szolgáltatás legyen, ennek a kórháznak nagy szerepe van ebben Keresztúron. Hargita Megye Tanácsa akkor is támogatta az intézmény felújítását, amikor mások ezt nem tartották fontosnak, és javasolták a bezárását. Bízom benne, hogy a kórház belső feljavítása is meg fog történni, és a szakorvosi ellátás is fejlődni fog. Keresztúr egy vállalkozó barát város, fontos, hogy befektetőket hozzunk ide, munkahelyeket teremtsük, hogy a családok jólétben éljenek, és a fiatalok ne menjenek el, akik elmentek azok pedig haza jöjjenek. Hozzátette dicséret a kultúra és a sport terén elért előrelépések miatt, de még vannak dolgok, amelyekre oda kell figyelni, például a Sós kút helyzetére, a zöldség, a gyümölcs és a húsfeldolgozás területén is vannak még teendők – fejtette ki Borboly Csaba.

Rafai Emil kihangsúlyozta, hogy a városnak és a térségnek nagy szüksége van a kórházi ellátásra Keresztúron, mivel könnyebb a betegeknek és a hozzátartozóknak helyben igényelni az orvosi ellátást, mint Udvarhelyre utazni, mert az több időt vesz igénybe és többlet kiadást is jelent.

– Jelenleg tíz ágyas a kórház, vannak még hiányosságok, de remélhetőleg az elkövetkezendő időszakban összefogással megoldódnak. Továbbá a polgármester megköszönte a megyei tanács hathatós anyagi támogatását, amelyet a kórház feljavítási munkálataihoz nyújtott több éven keresztül.

A kórház munkaközössége a következő problémák megoldásában kérte a jelenlévők segítségét: orvoshiány, valamint megemlítették, hogy nincs laboratórium és röntgen, a kivizsgálási lehetőségek nagyon hiányosak. Egyetértettek abban, hogy jó lenne ezen a téren is előbbre lépni, hogy a székelykeresztúri és a térségi lakosok minőségi, színvonalasabb egészségügyi ellátásban részesüljenek a jövőben.

Csíkszereda, 2016. december 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.