fbpx

Otthoni elkülönítésbe is vonulhatnak a vörös zónából érkezők

FRISSÍTÉS: Az otthoni karantén lehetőségével csak azután lehet élni, hogy az intézményes karanténhelyek megteltek, ami egyelőre nem aktuális  – pontosított az Egészségügyi Ministérium és a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Azok a külföldről érkező román állampolgárok, akik a vörös zónának számító országokból érkeznek (Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Belgium, Németország, Ausztria, Hollandia, Svájc, Nagy-Britannia, USA, Törökország és Irán), ezentúl otthoni elkülönítésbe is mehetnek. Eddig 14 napra kötelezően hatósági karanténba kellett vonulniuk azoknak, akik ezekből az országokból jöttek haza. Mostantól ezek a személyek egyéni felelősségvállalási nyilatkozat alapján választhatják a házi karantént is, amennyiben otthon teljesen elkülönítve lehetnek a család többi tagjától.

Azok is otthoni elkülönítésbe mehetnek, akik ugyan koronavírus-fertőzöttek, de nem mutatnak tüneteket. Az erről szóló egészségügyi minisztériumi rendelet április 15-én jelent meg a Hivatalos Közlönyben.

Forrás: https://korona.rmdsz.ro/

Illusztráció: gisanddata.maps.argis.com

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.