fbpx

Borboly Csaba: a piac versenyképességét párbeszéddel és nyitottsággal ösztönözzük

Párbeszédet folytat a megye gazdasági szereplőivel Hargita Megye Tanácsa egymás tevékenységének segítése és a közpénz minél hatékonyabb befektetése érdekében. Ezért január 20-án megszervezték az első tájékoztatót, egy webinart, amelyen a közbeszerzési jogszabályok módosításait ismertették annak érdekében, hogy támogassa a gazdasági szereplőket a közbeszerzési eljárások sikeres lebonyolítása érdekében. A cél egy olyan rendszer kialakítása, amely a valós igényekre alapszik, és amely az önkormányzatok és a szerződős cégek számára is hasznos.

“Azt szeretnénk, hogy a Hargita megyei cégek, függetlenül a cég nagyságától, vegyenek részt Hargita Megye Tanácsa, az alárendeltségébe tartozó intézmények és a helyi önkormányzatok közbeszerzésein, ez nekik is segítség lenne a tevékenységük és a költségvetésük megtervezésében, mi pedig munkát tudunk biztosítani számukra. Így az önkormányzatok és a cégek is profitálnak, ezért biztatjuk őket, hogy iratkozzanak fel a megyei tanács platformjára, és tájékozódjanak a legfrissebb hirdetésekről. A minél több szolgáltató részvétele pedig a minőségi javulást is maga után vonja. Hargita Megye Tanácsa közbeszerzési osztálya munkáját és felkészültségét dicséri, hogy regionális hatóságnak választották az intézményt a közbeszerzések lebonyolítását illetően” – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A webinaron a résztvevőket tájékoztatták a közbeszerzési jogszabályok változásairól, kiemelten a direkt vásárlásokról, illetve az ajánlatok benyújtásáról és a közbeszerzési eljáráson való részvételről.

Groza Noémi, a közbeszerzési osztály vezetője arra biztatta a gazdasági szereplőket, hogy legyenek nyitottak a megyei tanács közbeszerzéseire. A megyei tanács elkezdett egy piackutatást, mondta, hogy minél pontosabban meg tudják határozni az árakat és a szolgáltatások technikai részleteit. Arra kérte a jelenlevőket, hogy vegyenek részt ebben a felmérésben, amely megtalálható a SEAP honlapján. A kitöltés név nélkül történik, az információkat bizalmas kezelik, ezek célja a piac minél hatékonyabb felmérése. A cél az, hogy úgy írják ki a közbeszerzéseket, hogy azok teljes mértékben födjék az ajánlatkérő igényeit, illetve ezeket a gazdasági szereplők pontosan tudják azonosítani. Ilyen értelemben a piac fejlődését is ösztönzik, tette hozzá Groza Noémi.

Hargita Megye Tanácsának közbeszerzési platformja az alábbi linken található:

http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/ro

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.