fbpx

Borboly Csaba bízik a további párbeszédben a szárhegyi kastély ügyében

Ezúton is elnézést kér Vormair Istvántól, a Lázár-kastély egyik tulajdonosától Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, amiért egy félreértés nyomán azt állította, hogy Vormair István nem válaszolt felkérésére, miszerint Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a kastélyba látogasson 2014. március 18-i Hargita megyei útja alkalmával. Mint utólag kiderült, a társtulajdonos pozitívan válaszolt, ám az e-mailt a megyei tanács rendszerének beállítása alapján nem a megyeelnöknek, hanem az intézmény jogászainak továbbították, és a szárhegyi ingatlanról folyó per anyagai közé került, így Borboly Csaba nem értesült róla. Ellenben az elöljáró érthetetlenül szemléli azt a magatartást, amelyet Vormair István tanúsít szinte fenyegető módon, és amely tiltakozó levelének végkicsengése. A megyeelnök mindig is a tárgyalásos megoldások híve volt, és rengeteg erőfeszítést tett, illetve még mindig próbál tenni annak érdekében, hogy a Lázár-kastélyt a köz érdekében használják. Számtalanszor egyeztetett eddig is az örökösökkel, ezért nem érti Vormair István hangvételét. Szeretné, ha a szárhegyi kastély társtulajdonosa ugyanolyan jóindulattal keresné az együttműködés lehetőségeit, ahogyan azt korábban is tette, és nem folytatná a párbeszédet abban a hangnemben, amilyenben legutóbbi levelét fogalmazta. Borboly Csaba szerint jó volna, ha Vormair István újragondolná a kastélyban kalákában végzett javítási munkálatok lehetőségét, a résztulajdonos ugyanis a szárhegyiek falugyűlésen közösen megfogalmazott, illetve a megyei tanács erre vonatkozó januári kérelmét visszautasította.

A megyei tanács elnöke reméli, sikerül tisztázni minden félreértést. Hargita Megye Tanácsa a kastély tulajdonosaival folytatja az egyeztetéseket az ingatlan használatáról, mert a cél továbbra is az, hogy a kulturális központ ezentúl is rendeltetésének megfelelően végezhesse tevékenységét.

A megyei tanács elemzőcsoportja az örökösökkel folytatott egyeztetésekről, a Lázár-kastély helyzetéről 2014 januárjában jelentést készített, amely elérhető itt: http://elemzo.hargitamegye.ro/a-gyergyoszarhegyi-lazar-kastely-tulajdonjoga-es-tevekenysege-korul-kialakult-helyzet/ A téma iránt érdeklődők további információt találhatnak a megyei tanács Lázár-kastéllyal kapcsolatos aloldalán: http://hargitamegye.ro/lazar-kastely.html

Csíkszereda, 2014. március 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.