fbpx

Borboly Csaba: mulasztás történt a megyei hulladékgazdálkodásban

Teljesen új feladatfüzetet készítettek

Teljesen új feladatfüzetet kellett készíteni a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszerben. Hargita Megye Tanácsának október 4-i rendkívüli ülésén fogadta el a testület az új tenderfüzetet, amely mentén ismét kiírhatják a működtetésre a közbeszerzést.

Mint azt Incze Csongor megyemenedzser elmondta, óriási mennyiségű munka végéhez értek, és legalább ugyanennyi következik. Mint korábban beszámoltunk, egy szakcég az előző feladatfüzetet 236 pontban kifogásolta, amely kifogások nagyrésze megalapozott volt. Többek között a szerződés értékét a működési költségekkel együtt alábecsülték. A megyemenedzser beszámolója szerint ezért döntöttek úgy, hogy teljesen új feladatfüzetet készítenek.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hozzátette, sikerült rendbe tenni a mulasztásokat, és a tanács elé terjeszteni az új feladatfüzetet, amely fontos a Hargita megyei embereknek.

Mint ismeretes, Hargita Megye Tanácsa az egész megye hulladékgazdálkodási menedzsmentjének átszervezésére írt alá finanszírozási szerződést még 2013-ban. A projekt a teljes hulladékgazdálkodási folyamatot újraépíti az összegyűjtéstől a végső lerakásig. Nyolc nem EU-konform régi hulladéklerakót zártak le. Gyergyóremetén készült el a megyei hulladékgazdálkodási központ és a szelektív hulladékválogató állomás.

Az október 4-i online rendkívüli ülésen továbbá a testület elfogadta, hogy a 132A jelzésű, leányerdei úton a Hargita Útkezelő Vállalat beavatkozik, miután tavaly augusztusban az esőzések megrongálták az utat.

Ötvenkét elszigetelt háztartásba vezetik be a villamos energiát Hargita megyében egy EU-s program részeként 2023 végéig. A program 260 ezer eurós keretösszegéből a tanyavilági háztartások villanyrendszerét építik ki.

Újabb átszervezésekre kerül sor a szakapparátusban, tekintve, hogy Hargita Megye Tanácsa regionális hatósággá alakul, több állami intézmény közbeszerzését is fogja lebonyolítani a megyei tanácson belül megalakuló egység.

A tanácsülést Hargita Megye Tanácsa Facebook-oldalán nézhetik vissza:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/4810037819046708

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.