fbpx

Közösségünk egy megingathatatlan bástya

Erő, kitartás, hűség, bátorság, hazaszeretet, összefogás – e néhány szó juthat eszünkbe e jeles napon, amikor az aradi új vértanúkra gondolunk, amikor tetteikre, eszméikre és bátorságukra emlékezünk.

Mit taníthatnak nekünk aradi hőseink?

Mit tehetünk és hogyan harcolunk ma hazánkért?

Hogyan él tovább a vértanúk emlékezete?

Közös cél, eszme és akarat – ezek a szabadságharc vezérkarának mozgatórugói, így küzdöttek összefogásban, a Nagy-Magyarország nemzetségeiből származó derék harcosok. Németek, szerbek, horvátok, örmények és magyarok egyesülve, félelmet nem ismerve áldozták életüket, bízva abban, hogy gyermekeik számára az életet és jövőt alapozzák meg.

A legfontosabb: maradjunk a hétköznapokban is hűek eszméinkhez, elveinkhez, ahogy azt vértanúink is tették az életük árán, képviseljük az állandóságot és a fejlődést. Olyan esztendő következik, amelynek alapját a határon túli összefogás jelenti, ehhez társul pedig a kölcsönös tenni akarás és kitartás is.

Mi vagyunk azok, akik fejlődni, tenni és harcolni akarunk!

A kitartáshoz a munkaszeretet társul, harcosaink sikere is ebben rejlett.

Arra hívom Önöket, járjanak nyitott szemmel építsük úgy Székelyföldet, hogy fiataljaink találjanak haza, lássák a fejlődést, a lehetőségeket. Érezzék a munka szeretetét, az összefogásban rejlő erőt, legyenek készek harcolni ha kell, és kimondani mindazon eszméket, melyeket őt képviselnek.

1849. október 6-án egy véres megtorlás kezdődött, többen meghaltak a hazáért és az eszméért, melyet képviseltek. De hőseink áldozatai nem voltak hiába, a történelem romjai között új élet sarjadt, amely ugyanazt az eszmét, ugyanazt a hazaszeretetet viszi tovább százhetvenkét év elmúltával is.

Mi vagyunk azok, akik tisztelegve felmenőink, vértanúink előtt kitartunk a munkaszeretetben, a hűségben, ezzel stabilitást teremtve. Ez a feladatunk, egy megingathatatlan bástya létrehozása, egy szilárd alapokon nyugvó Székelyföld megőrzése, ahol tudásunkat, eszméinket bátran továbbadhatjuk gyermekeinknek.

Legyünk bátrak és mindennapi életünkben is harcosok! Emlékezzünk együtt hőseinkre, az aradi vértanúkra!

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.