fbpx

Borboly Csaba: Nem fogunk fizetni a rosszul kivitelezett munkáért!

Szeptember 29-én, pénteken Zetelakára látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Szabó Barna megyemenedzser, ahol Nagy Attilával, Zetelaka község polgármesterével közösen tekintették meg a megyei tanács Járdaprogramja keretében épülő járda munkálatait, amelyre az elmúlt időszakban többen panaszkodtak.

A 2,8 kilométeres megyei útszakasz egyik oldalán húzódó járda tervét a zetelaki önkormányzat biztosította, a többi szükséges költséget a megyei tanács állja Járdaprogramja révén.

A megyeelnök Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy a helyszínen megbizonyosodtak a silány kivitelezésről, és ezért a munkáért nem fognak fizetni a munkálatvégző cégnek. A beruházás kivitelezését egy bákói cég nyerte el, aki a kezdéssel is késett, és az eddig elvégzett munkája is pontszerű javításokra szorult. A megkötött szerződésben foglaltak szerint a kivitelezőnek szeptember 20-ig kellett volna elkészülnie az aszfaltozott járdával, azonban szerződéshosszabbítást kért október végéig.

Zetelaka Jardaprogram (3)

– A szakértői felmérést követően szerződésbontásra fog sor kerülni, majd ezt követően, másnap újra kiírásra kerül a kivitelezés a járda és a sáncok lefedésére. Addig is kérem közlekedjenek óvatosan – kéri az ottlakók türelmét Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

A megyeelnök arról biztosította Nagy Attila polgármestert, hogy az önkormányzattal továbbra is szorosan együttműködnek annak érdekében, hogy az ősz folyamán befejeződhessen a járda.

A témához kapcsolódó előzményekről itt olvashatnak:

Késik a járda építése Zetelakán

Közel 3 km járda épül Gyergyóalfaluban és Zetelakán

Csíkszereda, 2017. szeptember 29.

 552 total views,  2 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás