fbpx

Borboly Csaba szorgalmazza a lovasoktatást az iskolákban

Az UdvarhelySzéki Vágta 2016. évi nyitó futama május 28-án, szombaton Székelypálfalván került megrendezésre.

A III. Székely Lovastalálkozó és Verseny keretében megtarott futamon jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki köszöntő beszédében arról beszélt milyen fontos a ló szerepe a székely ember életében. A megyeelnök arra is kitért, hogy milyen jó lenne, ha a lovasoktatás elfogadott lenne az iskolákban.

– Közösen dolgozzunk azon, hogy legyen ugyanúgy lovas tornaóra, mint ahogy vannak jelenleg tömbösített úszás és korcsolya tornaórák az iskolákban. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a lovas tevékenységeknek milyen nevelő hatása van, fontos szerepet játszanak többek között a személyiségfejlesztésben – jegyezte meg Borboly Csaba.

A következő futamra június 26-án Székelyderzsen kerül sor, míg a harmadik futamot, a CsíkSzéki Vágtát július 16-án Csíksomlyón rendezik meg. A kétnapos döntőnek augusztus 27-28. között Oklánd lesz a házigazdája.

Borboly Csaba gratulált Kovács Nemes Lászlónak, a kezdeményezés megálmodójának és feleségének, Pál Katona Gyöngyinek, a vágta háziasszonyának.

A versenyekkel kapcsolatos további információkat a www.szekelylovas.ro holnapon  találnak (http://szekelylovas.ro/hu/articles/64/hamarosan-rajtol-az-idei-szeki-vagta)

Csíkszereda, 2016. május 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.