fbpx

Borboly Csaba üdvözli a környezetvédelmi miniszter döntését

dvözli a környezetvédelmi miniszter 140 medve kilövésére vonatkozó döntését Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Grațiela Gavrilescu tárcavezető azzal indokolta döntését, hogy az utóbbi időben megsokszorozódtak a medvetámadások, egyre többen jelentik, hogy terményükben, háziállataikban, vagy háztáji gazdaságaikban kárt okozott a medve.

„A miniszter rendelete pillanatnyi megoldást jelenthet, hiszen több Hargita megyei településre rendszeresen, akár naponta is visszajár a medve. Például, Csíkpálfalván az elmúlt napokban minden éjszaka betört a gazdaságokba, háziállatokat gyilkolt meg. Ez a 140-es kvóta „tűzoltásra” megfelel, de hosszú távon nem jelent megnyugtató megoldást” – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyei tanács elnöke többször megfogalmazta: kéttípusú kvótára van szükség, ami a medvék kilövését illeti. Egyik az egészséges vadgazdálkodást segítené, amely a medvepopuláció színvonalának megőrzéséhez járul hozzá, a másik kilövési kvótának pedig a csíkpálfalvihoz hasonló, sürgősségi esetekre kell vonatkoznia.

A medvék által okozott károkról bővebben:

https://hargitamegye.ro/vadkarok.html

Csíkszereda, 2019. július 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.