fbpx

Borboly Csabát háromezer lejre büntették

Háromezer lejes büntetést szabott ki a Hargita Megyei Csendőrség Borboly Csabának az úzvölgyi katonai temetőnél június 6-án szervezett élőlánc kapcsán.

„Megérkezett a bukaresti parancs a Hargita Megyei Csendőrséghez: büntetni kell a magyarokat. Ajánlott levélben küldték el a jegyzőkönyvet, hogy biztosan célba érjen. A román hatóságok sokadjára bizonyították be azt, hogy csak akkor járnak el gyorsan és határozottan, ha etnikai kisebbséggel szemben akarnak fellépni. A dormánfalvi polgármester törvénytelenségei vagy az úzölgyi temetőben randalírozók ügyében nincs tudomásom semmilyen intézkedésről. A bírság ellen persze fellebbezni fogok, és tájékoztatni fogjuk a nemzetközi közvéleményt az etnikai alapon részrehajló román államról, mint ahogy tettük azt közösen, a három székelyföldi megye önkormányzatának vezetőiként a pápát elkísérő nyolcvan külföldi újságíró esetében is, akiket angol nyelvű kiadvánnyal tájékoztattunk a romániai magyarság jogsérelmeiről” – nyilatkozta Borboly Csaba.

A nemzetközi közvélemény tájékoztatására ad lehetőséget az az online felület, amelyet az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) indított az európai kisebbségekkel szembeni diszkriminációs esetek, jogsértések dokumentálására, valamint a jó gyakorlatok felmutatására. A Minority Monitor kezdeményezés a www.minoritymonitor.eu címen érhető el.

Csíkszereda, 2019. június 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.