fbpx

Cégek jelentkezését várják a Hidegség és Gyergyódamuk közötti út felújítására

Ismételten meghirdette a közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa a Gyimesközéplok községhez tartozó Hidegség települést Gyergyódamukkal összekötő, 127A jelzésű megyei út felújítására. Az elektronikus közbeszerzési honlapon (SEAP) szereplő adatok szerint a becsült érték 184 500  lej, az ajánlattevés határideje 2016. október 17., 15 óra. A beruházás póthíd elkészítését és az útszakasz felújítását foglalja magában. A felújításra jelentkező kivitelezőnek a következő sürgős tevékenységeket kell elvégeznie: sáncok kitakarítása, az árvíz után maradt hordalék eltakarítása, elszállítása, póthíd elkészítése, továbbá az út felújításához szükséges munkálatok. Megelőzve azt, hogy a munkát elvállaló cég nem tudja teljesíteni a követelményeket, a jelentkezőnek bizonyítania kell professzionális és technikai alkalmasságát, a feltételek közé tartozik hasonló beruházás határidőn belüli elvégzése az elmúlt öt évben.

– Harmadik alkalommal írjuk ki a közbeszerzést erre az útszakaszra, mivel eddig nem sikerült olyan kivitelezőt találni a munkálatok elvégzésére, aki helyesen nyújtja be a törvény által előírt dokumentációt, így az elbírálóbizottság kétszer is kénytelen volt érvényteleníteni a közbeszerzést. Bízom benne, hogy ezúttal jelentkezni fognak megfelelő árajánlattal a cégek, amelyek közül majd kiválasztjuk a kivitelezőt, hogy minőségi munkát adhasson át a megszabott határidőn belül. A megyében található utak állapota prioritás kell legyen mindenki számára, hiszen ha felújítjuk őket, megkönnyítjük és gyorsítjuk a közlekedést, az emberek eljutását egymáshoz, mert egy út nemcsak településeket, hanem embereket köt össze – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Hidegség és Gyergyódamuk közötti út az augusztus 30-án történt felhőszakadás, rossz időjárás miatt keletkezett árvízben vált járhatatlanná. Jelentős kár keletkezett, több helyen alámosta a víz az utat, néhány szakaszán félsávos útlezárásra volt szükség, ezenkívül több híd megrongálódott. Az árvizet követően augusztusban a megyei tanács képviselői Gyimesközéplokra látogattak, hogy megtekintsék az előző napi áradások okozta károkat, ekkor elhangzott, hogy a legsürgősebb egy póthíd elkészítése és a közlekedés mihamarabbi biztosítása legalább fél sávon. Már ekkor szerettek volna minél hamarabb kivitelezőt találni a munkálatokra. A megyei tanács ideiglenesen költségvetést módosított, összegeket csoportosított át, hogy járhatóvá tehessék a megrongálódott szakaszokat, sikerült ideiglenes hidat készíteni Gyimesközéplokon, ám további javításokra van szükség, ehhez kéri cégek jelentkezését Hargita Megye Tanácsa.

Csíkszereda, 2016. október 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.