fbpx

CNSU: Spanyolország, Olaszország és Svédország is vörös listára került

Frissítette pénteken az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a járványügyi szempontból kockázatos országok listáját, valamint bővítette a külföldről érkező karanténmentességet élvezők kategóriáját.

Vörös országok: maradt Montenegró, Nagy-Britannia, Szerbia, Irország, Törökország, Észtország, Szlovénia, Horvátország, Bulgária, Szlovákia, Ukrajna, Csehország, Belgium, Ausztria, Görögország, Hollandia és Oroszország, Magyarország, Dánia, Luxemburg, Németország, Svájc, Lengyelország, Norvégia, AEÁ, Ciprus, Franciaország és Portugália, a dél-afrikai térség államai, Finnország de vörös lett Spanyolország, Olaszország, Svédország(sárgák voltak).

Sárga országok listáján szerepel többek között Málta, Moldova Köztársaság.

Zöld országok: Románia, Izrael, Kanada.

Ugyanakkor a CNSU a a 111.sz. és 113. sz. határozatait  kiegészítette azzal, hogy az Európai Unión kívüli országokból Romániába érkezők közül mentesülnek a kötelező karantén alól a 2,4 tonnánál nagyobb teherautók sofőrjei, továbbá a 9 főnél nagyobb férőhellyel rendelkező buszok sofőrjei, ha rendelkeznek a koronavírus elleni oltással, bizonyíthatóan átestek a betegségen az elmúlt fél évben, vagy negatív tesztet tudnak felmutatni.

Az új lista december 19., vasárnap, 00:00 órától érvényes.

A teljes lista ITT.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.