fbpx

Csak mértékkel és tartózkodással…

…ami nem a vedert és az asztal alatti tartózkodást jelenti ezúttal, hanem a megyei tanácshoz a helyi önkormányzatok által online benyújtott támogatási kérelmekre vonatkozik. Megértem, hogy mindenkinek fontosak a saját településükön tervezett vagy folyamatban lévő beruházások, de ezúton is azt kérem a polgármester uraktól, hogy önmérsékletről tegyenek tanúbizonyságot, amikor kitöltik az űrlapot (http://investitii.hargitamegye.ro/note-de-fundamentare – csütörtök délig!). Nem versenyről van szó, hogy ki kér többet, hanem a helyzetnek, az igényeknek a reális felméréséről. Kutatás, ha úgy tetszik, hogy megalapozott döntéseket hozhassunk.

A településeknek szóló leosztásnál pár tízezer lejes támogatásokra van lehetőség, legfennebb egy-két esetben egy-kétszázezer lejesről, és ami ennél több, az uniós pályázatból vagy kormányzati forrásból valósítható meg. Nincs értelme felesleges indulatokat gerjeszteni nagy összegek megjelölésével, aztán majd sértődötten mondogatni, hogy a megyei tanács nem adott pénzt. Volt erre példa az előző években, de úgy gondolom, az ilyesmivel nem jutunk előbbre. Most is akad olyan település, amelyik több pénzt kért, mint amennyi a keretösszeg! Arra nem gondolt az előterjesztő, hogy ha eleget tennénk kérésének (az adott kereten belül), akkor azzal a többi helység hoppon maradna? Szolidaritásra kérem ez alkalommal is a települések vezetőit, és kérem, állítsanak fel prioritást!

Nincs szó hegy alatt abrakolásról, hisz online eléggé gyorsan működik az űrlap kitöltése és feltöltése a rendszerbe, és még van jó pár óra a határidőig. Kérem, gondolják át alaposan, hogy reálisan tervezhessünk, az Itthon. Család. Jövő szlogenünk jegyében. Ez a három szó sokat jelent mindannyiunk számára, bele van “kódolva” a szolidaritás is, ezért ezt szem előtt tartva kell eljárnunk.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.